Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Palijativnim bolesnicima i njihovim obiteljima osigurana psihosocijalna pomoć

Datum objave: 2. srpnja 2024.

Župan Međimurske županije Matija Posavec i predsjednica Udruge Pomoć neizlječivima Renata Bermanec, magistrica palijativne skrbi, potpisali su sporazum kojim Županija podržava rad ove asocijacije za zapošljavanje psihologinje na pola radnoga vremena u cilju pružanja stručne psihosocijalne potpore palijativnim bolesnicima i njihovim obiteljima.

Zasluge  Udruge u zajednici su velike jer volonteri pokrivaju iznimno delikatno područje pružajući podršku neizlječivim pacijentima, te osnažujući njihove obitelji. Time su potpora zdravstvenom sustavu, ali jednako tako i Međimurskoj županiji kada je riječ o skrbi za naše najranjivije sugrađane.

Stručna skrb i podrška koju svakodnevno na terenu pružate oboljelima i njihovim obiteljima je neprocjenjivo blago naše zajednice. Međimurska županija, kao solidarna zajednica, prepoznaje ljude u potrebi, jednako koliko i one koji su voljni darovati svoje vrijeme i znanja da bi im pomogli“, istaknuo je župan Posavec, podsjetivši da je renomirana nagrada Ponos Hrvatske - koju su nedavno primile Renata Bermanec i medicinska sestra Spomenka Tomašić, dugogodišnja članica ove Udruge - stigla u prave ruke. „Da bismo područje palijative razvili, Međimurska županija ušla je u veliki projekt formiranja palijativnog centra koji će biti smješten u Feštetićevu majuru u krugu naših zdravstvenih ustanova i građevinska dozvola je spremna. Čekamo suglasnost s državne razine“, podsjetio je župan.

Renata Bermanec zahvalila je županu i Međimurskoj županiji na kontinuiranoj pomoći zahvaljujući kojoj su volonteri Udruge u mogućnosti pomagati velikom broju ljudi. Samo usluge posudionice ortopedskih pomagala, koju je Udruga osnovala, danas koristi više od 500 osoba: „Zahvaljujući ovoj podršci Županije, zaposlili smo psihologinju čime ćemo još kvalitetnije pokriti našu primarnu djelatnost, pružanje psihosocijalne pomoći korisnicima“, dodala je Renata Bermanec.

Župan je razgledao i nove prostore Udruge, koji se nalaze preko puta Katoličkog doma u Čakovcu, odnosno posudionice pomagala, a potpisivanju sporazuma su prisustvovale pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Tošić Grlač i članice Udruge Pomoć neizlječivima.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content