Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Općina Belica proslavila svoje dane uz svečanu sjednicu i sportske aktivnosti

Datum objave: 29. lipnja 2024.

U prigodi blagdana Svetog Petra i Pavla, Općina Belica obilježava svoje dane nizom sportskih i kulturnih aktivnosti i manifestacija, u čijem je središtu svečana sjednica Općinskog vijeća, održana u petak, 28. lipnja u Društvenom domu u Belici.

Predsjednik Općinskog vijeća Petar Janušić osvrnuo se na proteklu godinu izrazivši ponos što  vijećnici mnoge odluke donose jedinstveno stavljajući u prvi plan razvoj Belice i Gardinovca, što se vidi u brojnim realiziranim projektima, o kojima je govorio načelnik općine Belica Zvonimir Taradi. 

“Značajna sredstva iz proračuna usmjeravamo prema djeci i mladima, jer ulaganjem u njihovo obrazovanje osiguravamo bolju budućnost za cijelu zajednicu,” rekao je načelnik te dodao kako je u Belici u posljednje dvije godine izgrađeno osam hladnjača, a ove godine započela je izgradnja i dviju poslovnih hala, što pak doprinosi daljnjem razvoju poduzetništva. “Pohvaljujem sve naše udruge koje su iznimno aktivne i od velikog značaja za nas kao općinu, ali i za našu zajednicu,” zaključio je Taradi i dodao kako je u svemu tome vrlo bitna podrška županijske vlasti s kojom općina već tradicionalno njeguje partnerski odnos, a to se posebno vidi po projektima u razvoju komunalne i prometne infrastrukture, te velikim projektom navodnjavanja koje će obuhvatiti više od 700 hektara poljoprivrednih površina na području Općine.

U ime velikog broja načelnika općina, gradonačelnica grada Čakovca Ljerka Cividini uputila je čestitke na svim postignućima, jednako kao i župan Međimurske županije Matija Posavec koji je pohvalio rad brojnih udruga i ustanova koji djeluju na području Općine. “Međimurska županija će i dalje podržavati sve dobre projekte, pratiti razvoj svakog našeg grada I općine, njegove specifičnosti I potrebe, I u tom kontekstu nastavljamo zajedno ravnomjerno razvijati cijelo naše Međimurje. Nakon obnove i ulaganja u vrtiće, matične i područne škole, sportsku infrastrukturu, obnovu cesta, spremni smo I za niz novih projekata,” naglasio da župan Posavec.

Zlatna plaketa „Grb Općine Belica“ dodijeljeni su Damiru Mesariću i Ogranku Belica Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Međimurske županije

Svečana sjednica prilika je da se za svoje uspjehe, dostignuća i rezultate nagrade istaknuti mještani općine. Pohvalnice Općine dobili su: Slavko Tratnjak, prvak Međimurja u veteranskoj kategoriji 60-70 god, kao i njegov klupski kolega Anton Dodlek, član Udruge stolnotenisača amatera od osnutka te jedan od njezinih najaktivnijih članova, Filip Godina, prvak Međimurja u stolnome tenisu u sezoni 2023/2024., u kategoriji seniora, član prvoligaške ekipe MSTC Čakovec, te član ekipe ZEN Šenkovec, osvajača I. međimurske lige i I. međimurskog kupa, kao i Ana Filipović,članica Karate kluba Globus Čakovec, seniorska osvajačica bronce na državnom seniorskom prvenstvu.

Zahvalnicu su primili- Ana Haček, vrijedna mještanka koja neumorno uređuje okoliš, osobito prostor oko pila sv. Florijana u Belici, zatim Maja Mihalic, dugogodišnja članica i trenerica djece u Atletskom klubu Međimurje, te Josip Prekupec iz Gardinovca za aktivnosti i doprinos zajednici na brojnim područjima.

Zlatnu plaketu i Grb Općine za iznimne zasluge u promicanju interesa poljoprivrednika primio je Damir Mesarić, dugogodišnji predsjednik Udruge međimurskih proizvođača merkantilnog krumpira, te Ogranak Belica Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Međimurske županije za zasluge u skrbi za branitelje i njihove obitelji, čuvanje dostojanstva Domovinskoga rata, te organizaciju niza sportskih aktivnosti.

U prigodnom programu nastupili su članovi Limene glazbe Belica, te mališani iz Dječjeg vrtića Belica te Dječjeg vrtića svetoga Nikole.

Sjednici su prisustvovali i predsjednik Županijske skupštine Dragutin Glavina, saborski zastupnik Ivica Baksa, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, načelnici Općine Šenkovec, Strahoninec, Donji Vidovec, Kotoriba, Donji Kraljevec, Sveta Marija, Podturen i Mala Subotica, predsjednici Općinskog vijeća općine Vratišinec, Domašinec I Nedelišće, počasni građanin Općine Belica Dragutin Ovčar, ravnatelji vrtića, škola, čelnici javnih i privatnih poduzeća te brojni mještani.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content