Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Državno natjecanje u mentalnoj aritmetici okupilo više od 200 malih genijalaca

Datum objave: 19. svibnja 2024.

Više od 200 djece iz cijele zemlje okupilo se u nedjelju u Međimurskom veleučilištu u Čakovcu, na atraktivnom državnom natjecanju u mentalnoj aritmetici u organizaciji škole za intelektualni razvoj djece „Malac genijalac“ Varaždin.

Mali genijalci, kako ih često nazivamo, pokazali su svoje izvanredne matematičke vještine i sposobnosti u brzom računanju bez pomoći kalkulatora ili papira. Natjecanje je obuhvatilo različite dobne skupine, a svaka skupina imat će priliku pokazati svoje znanje i spretnost u rješavanju složenih matematičkih problema.

Na otvorenju ovog državnog natjecanja malim natjecateljima i njihovim učiteljima i mentorima obratio se župan Međimurske županije poželjevši im mnogo uspjeha i dobrodošlicu u županiju sa statusom prijatelja djece: „Vještina koju posjedujete i koja vas je dovela do ove razine natjecanja danas predstavlja temelj suvremenih znanosti i neizostavan je dio zvanja budućnosti koje će vaše generacije nositi kada odrastu. Želim da u našem Centru znanja i Međimurskom veleučilištu, na današnjem natjecanju, steknete nove prijatelje i iskustva koja će vam biti dragocjena za cijeli život“, rekao je župan Posavec.

Dekan Međimurskog veleučilišta Igor Klopotan u ime domaćina je također poželio dobrodošlicu malim matematičarima uz poruku da i dalje vrijedno rade na unaprjeđivanju svojih vještina, a voditeljica škole mentalne aritmetike „Malac Genijalac“ Ines Slunjski dodala je kako su se danas u Međimurju okupili najbolji mladi matematičari te da je njihova strast prema učenju i brojkama zaista nevjerojatna, te da je njihova upornost, rad i zalaganje ono što ih čini posebnima.  

Fotografije: Međimurska županija/Međimursko veleučilište

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content