Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Proslava u znaku gradnje nove školske zgrade

Datum objave: 18. svibnja 2024.

Svečanošću u dvorani Centra za kulturu, Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec proslavio je svoj dan. Ova obrazovna ustanova kojoj je osnivač Grad Čakovec, skrbi o preko 170 učenika s teškoćama iz cijelog Međimurja. Jedina je takva ustanova u našoj županiji, a zahvaljujući lani započetoj izgradnji nove škole u južnom dijelu Čakovca, dogodine sele u nove prostore.

Kako je  u uvodnom obraćanju istaknula ravnateljica COO-a Dragica Benčik, svi jedva čekaju da nastavu umjesto na tri lokacije, počnu obavljati u novim, modernim i današnjem obrazovnom procesu prilagođenim učionicama. Zahvalila se svima koji su omogućili da se lani, najprije potpiše Sporazum o izgradnji, a na jesen i započne s radovima na novom objektu. Kako je rekla, svi zaposlenici škole, roditelji i učenici svakodnevno gledaju kako nova škola raste te s veseljem čekaju dan kad će im novi objekt otvoriti svoja vrata. Posebno se zahvalila Srednjoj školi Čakovec i Caritasovom domu dr. Antun Bogdan iz Čakovca, što su im izašli u susret te omogućili obavljanje nastave u svojim prostorima.

Gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, rekla je kako  je dolazeći razmišljala kako im čestitati Dan škole te se sjetila sve što smo svi zajedno prošli kako bi se nova škola počela graditi. Kako je rekla, „nova zgrada uspjeh je prije svega svih vas koji radite u Centru za odgoj i obrazovanje Čakovec. Bez vaših stalnih upozoravanja na neprimjerene uvjete rada, ali i u isto vrijeme savjesnog obavljanja posla, teško da bi s ministarstvima uspjeli zatvoriti financijsku konstrukciju i to u obimu kakav smo tražili. No, vi to zaslužujete, zaslužuju i djeca koja polaze vašu ustanovu.“, rekla je gradonačelnica Cividini.

Čestitkama se pridružila i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Nives Kolarić Strah, istaknuvši da je novi objekt rezultat zajedničkih napora svih dionika, a novi će objekt sigurno zadovoljavati potrebe Centra u godinama koje dolaze.

Državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike kao izaslanica predsjednika Vlade RH Margareta Mađerić, naglasila je kako je do nove škole došlo zahvaljujući upornosti zaposlenika i lokalnih vlasti ali i realnom sagledavanju potreba. Ona i ravnateljica Benčik, posebno su istaknuli trud zastupnice u Europskom parlamentu Sunčane Glavak, koja je svaki posjet ministarstvu iskoristila kako bi pitala u kojoj je fazi projekt. Ugovor je potpisan, položen je kamen temeljac, počeli su radovi, te će nova škola vrijedna 14 milijuna eura, biti na ponos svih zaposlenika ali i onih koji su doprinijeli njenoj gradnji, rekla je, među ostalim Mađerić.

Da podsjetimo, izgradnju Regionalnog edukacijsko-rehabilitacijskog centra Čakovec, temeljem potpisanog Sporazuma u različitim omjerima sufinanciraju Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Grad Čakovec i Međimurska županija.

Nakon pozdravnih govora održan je prigodni program u kojem su polaznici škole, zajedno sa svojim nastavnicima i asistentima pokazali svoje glumačko, pjevačko, recitatorsko i plesno umijeće. Gotovo svim točkama dominirala je gradnja škole, što je još jedan pokazatelj kolika je potreba za primjerenim radnim uvjetima. Jednosatni program zaključila je plesna skupina učitelja koji su vrlo vjerno izveli pjesmu koja nas je proslavila na nedavnoj Euroviziji – Rim tim tagi dim!

Inače, dvorana je bila ispunjena roditeljima, rodbinom i prijatelja učenika i škole.

Izvor: Grad Čakovec

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content