Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Uspješnim akcijama u Proljeću za Katružu otvorena nova vrata nade bolesnima

Datum objave: 16. svibnja 2024.

Proljeće za Katružu zajednički je naziv za niz aktivnosti kojima Međimurska zaklada solidarnosti Katruža promovira svoju misiju i poziv je svim prijateljima Zaklade na zagrljaj jedinstva i zajednički humani cilj. Međimurci i Međimurke prepoznaju taj poziv te je i u ovom Proljeću za Katružu odaziv bio velik, od travanjske dobrotvorne prodajne izložbe fotografija Vuprem oči, realizirane u suradnji s Astronomskim društvom Vega iz Čakovca, kojom su otvoreni Dani Međimurske županije, i kojom su prikupljena sredstva za pomoć našim ljudima u liječenju i rehabilitaciji. AD Vega Zakladi je doniralo 15 prekrasnih fotografija zvjezdanog neba nad Međimurjem. Bio je to dan kada je Katruža svojim vjernim podupirateljima poklonila i koncert nazvan Međimurje v srcu – Prijatelji za Katružu na kojem su nastupali brojni međimurski izvođači te je tada prikupljeno 2.674 eura.

Kada su katruže procvjetale u međimurskim dvorištima, uslijedila je tradicionalna akcija Katruže za Katružu, koja je ove godine, započela u Prelogu, 4. svibnja, te uz organizacijski angažman žena iz udruge Priločko srce Katruži donijela novih 910 eura. Akcija je 8. svibnja održana i u Svetoj Mariji gdje su članice tamošnjeg Društva žena prikupile 750 eura. Katruže se zamirisale i pozvale na solidarnost i 11. svibnja u Čakovcu, Murskom Središću, Nedelišću, Belici, Donjem Vidovcu, te -  po prvi puta - u Maloj Subotici. U Čakovcu je prikupljeno 1.283,98 eura, a akciju su provodili članovi Upravnog odbora Katruže i njezini i aktivisti, dok su u Murskom Središću akciju  provele članice Društva žena i prikupile 892 eura. U Nedelišću i Belici akciju su provele članica tamošnjih udruga žena te prikupile ukupno 715,30 eura (200 u Nedelišću, te 517,30 eura u Belici). U Donjem Vidovcu u akciju se direktno uključila  načelnica Bojana Petrić s djelatnicima Općine te su prikupili 220 eura. U Maloj Subotici akciju su provodili članovi Udruge Sport za sve i prikupili 268,75 eura, dok je dodatnih 176,11 eura prikupljeno u akciji djelatnika Međimurske županije 15. svibnja Iz svih akcija Katruža je osnažena ukupnim iznosom od 5.218,14 eura, a taj novac uskoro će postati nešto neprocjenjivo – zaštita i pomoć mnogim oboljelima među kojima je najviše djece.

Iz Zaklade, od srca zahvaljuju aktivistima, volonterima i građanima koji su ponovno pokazali humanost te se uključili u akcije.

Posebno zahvaljujemo gradovima Čakovcu, Prelogu i  Murskom Središću, općinama Nedelišće, Belica, Donji Vidovec i Mala Subotica, udrugama žena Priločko srce Prelog, Nedelišće, Belica, Sport za sve Mala Subotica  te društvima žena iz Svete Marije i Murskog Središća. Hvala učenicima i djelatnicima osnovnih škola  iz Strahoninca, Male Subotice i Šenkovca koji su prikupljali katruže te svima koji su na bilo koji način pomogli provođenju naših akcija. Zahvaljujemo i Franji Mustaču Medarovu na doniranim umjetničkim slikama s motivom katruže, kao i AD-u Vega na fotografijama, te članovima KUD-a Društvo žena Gornji Kraljevec i KUD-u Novakovec što su nam pjesmom uljepšali prodaju katruža u Čakovcu. Hvala vam na podršci, dragi, dobri ljudi!“, ističu u Zakladi Katruža.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content