Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

MEĐIMURSKA ZAKLADA SOLIDARNOSTI „KATRUŽA“ - PROLJEĆE ZA KATRUŽU

Datum objave: 16. svibnja 2024.

Međimurska zaklada solidarnosti „Katruža“ u sklopu svojih aktivnosti i ove je godine organizirala  Proljeće za Katružu. Proljeće je obilježeno raznim aktivnostima u koje je bio uključen velik broj Međimurki i Međimuraca.

Prvo događanje bila je humanitarna izložba fotografija Astronomskog društva Vega iz Čakovca „Vuprem oči“  u Centru za kulturu Čakovec 03.travnja 2024.godine čime su započeli i Dani Međimurske županije 2024. Društvo je Zakladi doniralo petnaest prekrasnih fotografija neba nad Međimurjem.

U nastavku programa održan je i tradicionalni koncert  Međimurje v srcu – Prijatelji za Katružu na kojem su nastupali brojni međimurski izvođači. Donacijama za ulaznice  prikupljeno je 2.674,00 EUR-a.

Akcija „Katruže za Katruže“ ove je godine započela u subotu 4. svibnja u Prelogu  gdje su je prevodile članice  „Priločkog srca“ te je prikupljeno 910,00 EUR-a. U Svetoj Mariji Društvo žena prikupilo je 750,00 EUR-a, a akcija je održana u srijedu 8.svibnja.

U subotu 11. svibnja akcije su održane u Čakovcu, Murskom Središću, Nedelišću, Belici, Donjem Vidovcu i po prvi put u Maloj Subotici. U Čakovcu je prikupljeno 1.283,98 EUR-a, a akciju su provodili članovi Upravnog odbora i aktivisti Katruže. U Murskom Središću akciju su provodile članice Društva žena Mursko Središće i prikupile 892,00 EUR-a. U Nedelišću je prikupljeno 200,00 EUR-a, akciju su provodile članice Udruge žena Nedelišće.  U Belici akciju su provodile članice Udruge žena Belica i prikupile 517,30 EUR-a, u Donjem Vidovcu akciju su provodili načelnica i djelatnici Općine i prikupljeno je 220,00 EUR-a. U Maloj Subotici akciju su provodili aktivisti  Udruge Sport za sve Mala Subotica i prikupljeno je 268,75 EUR-a. Djelatnici Međimurske županije u akciji dana 15. svibnja prikupili su donacijama za katruže 176,11 EUR-a. Ukupno je u svim akcijama prikupljeno 5.218,14 EUR-a.

Hvala svim aktivistima, volonterima i građanima koji su ponovno pokazali veliku humanost te su se uključili u akciju donacijom ili kupnjom fotografija, katruža i ulaznica.

U akciji  „Katruže za Katružu“ posebno zahvaljujemo Gradu Čakovcu, Prelogu i  Murskom Središću, Općinama Nedelišće, Belica, Donji Vidovec i Mala Subotica, Udrugama žena Priločko srce Prelog, Nedelišće, Belica, Sport za sve Mala Subotica  te Društvima žena Sveta Marija i Mursko Središće.

Hvala učenicima i djelatnicima Osnovnih škola  Strahoninec, Tomaša Goričanca Mala Subotica i Petra Zrinskog Šenkovec koji su prikupljali katruže  te svima koji su na bilo koji način pomogli  provođenju naših akcija.

Franji Mustaču Medarovu hvala na doniranim umjetničkim slikama s motivom katruže. KUD-u žena Gornji Kraljevec i KUD-u Novakovec hvala što su nam pjesmom uljepšali prodaju katruža u Čakovcu.

Sve prikupljene donacije biti će usmjerene onima kojima je to najpotrebnije, bolesnima s područja naše županije, za kupnju lijekova, pomagala i terapije.  

Međimurke i Međimurci  ponovno su pokazali veliko srce!

„Tu dobri su ljudi i vredni je kraj, fiolica tu cvete i deši kak raj, i novi znamen i stare slave se se tu najde zmed Mure i Drave„ (Krešimir Novak)

Hvala Vam na podršci dragi ljudi.

                                        MEĐIMURSKA ZAKLADA SOLIDARNOSTI „KATRUŽA“

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content