Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Nacionalna razina natjecanja Čitanjem do zvijezda održana u Srednjoj školi Čakovec

Datum objave: 10. svibnja 2024.

Danas je u Srednjoj školi Čakovec održana nacionalno natjecanje Čitanjem do zvijezda koje je okupio čak 400 najvećih zaljubljenika u knjigu među učenicima osnovnih i srednjih škola u našoj zemlji te njihovih nastavnika i mentora.

Čitanjem do zvijezda godinama se među djecom i mladima potiče sklonost knjizi i čitanju kao elementarnom preduvjetu stjecanja svih znanja, a zadnjih šest godina u nacionalnoj razini natjecanja sudjeluju i učenici iz Republike Srbije te Republike Mađarske.

Novi naraštaji okrenuti su drugačijim sadržajima i potrebno je pronaći nove motivacijske izazove koji bi ih vratili knjizi.  Natjecanja visokog ranga stoga su dobar način da se u učeničkoj populaciji istaknu svijetli primjeri, kao što Čitanjem do zvijezda rađa zvijezde u svakoj novoj generaciji mladih prijatelja knjige, istaknuo je u ime domaćina Hrvoje Džanko, dipl. bibl., predsjednik Knjižničarskog društva Međimurske županije: „S knjigom možete proputovati svijet, te upoznati nepoznate zemlje.  Čitajući knjige, lakše učite, razvijate kreativnu snagu, a i mnogo bolje ćete upoznati sami sebe“, rekao je Hrvoje Džanko.

Mlade natjecatelje pozdravili su i ohrabrili zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini i pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Nives Kolarić Strah:

Raduje me što vidim ovoliko djece i mladih zainteresiranih za knjigu jer je to garancija njezina života kao nezamjenjivog izvora znanja. Organizatorima čestitam na izvrsno priređenom natjecanju, a mladim natjecateljima mnogo uspjeha te još mnogo vrijednih knjiga na njihovom putu“, rekao je Josip Grivec.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content