Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurje proglašeno kao destinacija godine u kontinentalnoj Hrvatskoj

Datum objave: 11. travnja 2024.

Još jedna turistička nagrada stiže u Međimurje, naše Međimurje proglašeno najboljom destinacijom godine u kontinentalnom turizmu.

Međimurje je jednostavno – najbolje! Tako glasi i naziv nagrade u turizmu, Simply the best, dodijeljene Međimurskoj županiji na svečanosti u Biogradu na Moru, u novom ciklusu izbora za destinacije godine. U kategoriji Destinacija godine – kontinentalna Hrvatska, za kreativnost, inovativnost, razvoj, te unapređenje turističke ponude, Udruga hrvatskih putničkih agencija, poslovno turistička burza PUT i turistički magazin Way to Croatia – Međimurje su proglasili pobjednikom!

Ovom nagradom Međimurje je prepoznato kao izuzetna turistička destinacija, ali je i veliko priznanje za dugotrajne napore i ulaganja koja se kontinuirano provode kako bi se turistička ponuda našeg kraja podigla na najvišu razinu. Međimurje sve svoje posjetitelje osvaja idiličnim krajolicima, bogatom kulturnom baštinom, enogastronomijom, ali i inovativnim turističkim doživljajima. Današnja nagrada plod je dugogodišnjeg rada, strateškog planiranja ali i suradnje svih dionika u turizmu.

Nagradu su primili župan Međimurske županije Matija Posavec i direktor Turističke zajednice Međimurja Rudi Grula. Župan je tom prigodom istaknuo da uspjesi međimurski turizam, leže na čvrstim temeljima jasne strategije, mudro građene i uporno provođene godinama: „Međimurje je prvak održivog turizma Hrvatske s Green Destination oznakom, višestruki laureat brojnih drugih renomiranih nagrada za dosege u turizmu, a sada i nositelj ove prestižne nacionalne nagrade za najbolju destinaciju godine kontinentalne Hrvatske – Simply the best. Nagrade nas čine ponosnima i ispunjavaju zahvalnošću što nas se prepoznaje kao predvodnike te predstavljaju gorivo za nove uspjehe“, ističe župan Posavec, dodavši da je Međimurska županija potporama u turizmu potaknula stvaranje stotinjak novih turističkih proizvoda samo u recentnom razdoblju.

Direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula dodaje da je i Simply the best nagrada nova potvrda puta kojim Međimurska županija i Turistička zajednica kroče i kojim svoje vrijednosti, kulturno-povijesnu baštinu, jedinstvene prirodne ljepote i eno-gastronomsku ponudu prezentiraju gostu, istovremeno otvarajući poslovne prilike domaćem stanovništvu.

Međimurju će ovu nagradu iskoristiti na najbolji mogući način – potaknuti razvoj turizma te privući još veći broj posjetitelja željnih autentičnih iskustava koje samo Međimurje može pružiti. Međimurje je destinacija koja će zauvijek biti Simply the Best!

Osvajanjem ove prestižne nagrade, Međimurska županija odabrana je kao destinacija koja će sljedeće godine ugostiti predstavnike turističkih ureda, agencija, turističkih zajednica te pružatelja turističkih usluga iz Hrvatske i susjednih zemalja. Prihvaćanjem domaćinstva i organizacijom ovakvog eventa u našem kraju, Međimurska županija imat će priliku pokazati sve svoje potencijale, a boravak turističkih djelatnika i njihovo upoznavanje sa svim bogatstvima našeg kraja, zasigurno će imati utjecaj na promociju Međimurja kao poželjnu turističku destinaciju.

Fotografije: Poslovno turistička burza/Međimurska županija

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content