Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurju odobreno devetnaest razvojnih projekata

Datum objave: 26. ožujka 2024.

Dio međimurskih općina i gradova dobit će novčana sredstava iz programa podrške regionalnom razvoju za gradnju infrastrukture kojom se podiže kvaliteta života i koji se odnose na javne građevine poput domova kulture i sportskih dvorana do prometnica, odnosno pješačko-biciklističkih staza. Riječ je o ukupnom iznosu od 246.000 eura za šest razvojnih projekata.

Međimurska županija po ovom programu je kandidirala  projekt izgradnje sportske dvorane Osnovne škole Sveta Marija te je za građevinske radove – koji su u tijeku - odobreno 80.000 eura. Početkom ove godine, župan Međimurske županije Matija Posavec potpisao je sporazum vrijedan 1.681.485 eura za završetak građevinsko-obrtničkih radova na spomenutom sportskom objektu, neophodnom  za kvalitetno odvijanje nastave tjelesne i zdravstvene kulture u OŠ Sveta Marija, kao i za prelazak na jednosmjensku nastavu jer će se u dvorani urediti i dodatne učionice.

Za obnovu sportskog doma u Trnovcu, Općini Nedelišće odobreno je 50.000 eura, za izgradnju biciklističke staze u Donjem Kraljevcu dodijeljeno je 20.000 eura, a za izgradnju biciklističke trake u Hlapičini 33.000 eura. Općini Sveta Marija odobrena je 31.000 eura za javnu rasvjetu u dijelu ulica, a za energetsku obnovu doma kulture u Dragoslavcu odobrene su  32.000 eura.

Navedeni dio programa Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije usmjeren je ravnomjernijem razvoju, a putem drugog natječaja iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice Međimurje dobiva dodatnih 487.000 eura i to za sljedeće projekte: Međimurskoj županiji dodijeljeno je 35.000 eura za obnovu unutrašnjosti ambulante Doma zdravlja Čakovec u Orehovici, a Općini Belica čak 70.000 za formiranje muzeja krumpira. Općini Donji Vidovec kandidiranje u ovaj program donijelo je 55.000 eura za uređenje novog vrtića u kojem upravo traju radovi. Općini Mala Subotica za javnu rasvjetu dodijeljeno je 30.000 eura, jednako koliko i općinama Orehovica, Vratišinec i Sveti Martin na Muri za uređenje prometnica, te općinama Donja Dubrava i Kotoriba za oborinsku odvodnju.

Općina Podturen za uređenje okoliša društvenog doma dobiva 39.000 eura, a Kotoriba za ceste i oborinsku odvodnju ukupno 30.000 eura. U Goričanu će se urediti tržnica i za to su po ovom programu Općini dodijeljene 53.000 eura. Također, Općini Domašinec pripada 25.000 eura za sanaciju krovišta na grobnoj kući, a Općini Dekanovec 30.000 eura za uređenje nerazvrstanih cesta.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content