Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Matici umirovljenika Međimurske županije i u narednom razdoblju u fokusu je rad za dobrobit potrebitih članova

Datum objave: 2. prosinca 2023.

Na godišnjoj skupštini okupili su se članovi Matice umirovljenika Međimurske županije, najmasovnije asocijacije u našem kraju, te usvojili izvješća i plan rada za naredno razdoblje. Pozdravio ih je župan Međimurske županije Matija Posavec, zahvalivši im na aktivnostima kojima obogaćuju zajednicu: „Zadržat ćemo sve modele podrške koje pružamo osobama treće životne dobi od usluga našeg Centra za pomoć u kući, financiranja javnog prijevoza do ulaznica za bazen, te pojačati iznose za udruge umirovljenika“, rekao je župan te dodao da su potrebe starijih i nemoćnih ljudi dio prioriteta Županije o čemu svjedoči i projekt gradnje centra u Nedelišću koji će starijim osobama pružati smještaj, ali i izvaninstitucionalne oblike skrbi.

Predsjednica Matice Nada Lovrec i u idućoj godini u fokusu će biti rad s najugroženijim članovima, osobito bolesnima te onima koji žive ispod socijalnog minimuma. Izvješće predsjednice o realiziranim aktivnostima u proteklom razdoblju svjedoči o raznolikosti aktivnosti Matice koju u Međimurskoj županiji čini 26 podružnica. I tijekom ove godine kontinuirano se pomagalo i educiralo članove o pravima, organizirani su izleti, suradnja s drugim srodnim udrugama te sportsko-rekreativni sadržaji. Svake godine uz Međunarodni dan starijih osoba Matica organizira prigodan besplatan kulturni program u Čakovcu za ljude treće životne dobi, a veliki interes članstva bude i druženja organizirana u čast bračnim parovima koji slave zlatne i dijamantne pirove. „Našim je članovima omogućeno ljetovanje pa smo tijekom proteklog ljeta organizirali nekoliko smjena u Dugoj uvali, na Lastovu te u Zadru. Također, mnogo pozornosti poklanjamo zdravlju te smo i proveli niz edukativno-zdravstvenih akcija uz mjerenje tlaka i šećera u krvi. Mislim da o našoj protekloj aktivnosti najviše govori podatak o 22 projekta!“, istaknula je Nada Lovrec te dodala da će aktivnosti u 2024. biti i više: „Uz sudjelovanja na županijskim, međužupanijskim i državnim susretima , organizirat ćemo natjecanja pjevačkih zbora Matice umirovljenika Međimurske županije, sudjelovati u nizu kulturnih manifestacija te nastaviti tradiciju naših okupljanja bilo da je riječ o blagdanima ili skupovima u čast obljetnica braka članova“, zaključila je predsjednica.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content