Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Božićna svjetla pale se u Starom gradu. Dođite na adventske priredbe!

Datum objave: 28. studenoga 2023.

U Starom gradu u Čakovcu pale se božićna svjetla navješćujući najtopliji dio zime. Na pragu smo adventa, a u Muzeju Međimurja, u suradnji s Međimurskom županijom te njezinom Turističkom zajednicom, pripremili su bogat program u kojem će svatko naći sadržaj za sebe. Program traje do 23. prosinca, a započinje igrom 2. prosinca. Tada se možete uključiti u muzejski turnir nazvan Pamtilice i osvojiti vrijedne nagrade, a 3. prosinca na rasporedu je na božićni koncert međimurske sopranistice Marije Vidović na kojem će izvoditi pjesme sa svog albuma Christmas classics.

Najmlađi će moći uživati u radionicama koje će se odvijati od  6. do 16. prosinca, te izraditi najljepše božićne ukrase, a svake subote tijekom muzejskog adventskog programa baka pričalica pričat će međimurske bajke.

Adventsko i božićno vrijeme obiluje blagdanima značajnima za tradicijsku kulturu. Taj dio međimurskoga blaga posjetiteljima predavanja približit će viša muzejska kustosica Janja Kovač 8. prosinca. Caffe bar Bedem u utvrdi Staroga grada odjenuo je svoje najljepše blagdansko ruho i doziva vas mirisima i okusima na Međimurski božićni party koji će se uz glazbu uživo održati također 8. prosinca kod zdenca u dvorištu.

Međimurski likovni kralj, Ladislav Kralj Međimurec, svoju besmrtnu snagu darovat će vam na novom muzejskom kalendaru koji će biti predstavljen 13. prosinca.

Muzej Međimurja godinu završava otvorenjem velike izložbe  „Odgajani za uspjeh – obitelj Legenstein“ 15. prosinca, povodom  100. obljetnice rođenja legendarne hrvatske balerine i glumice rođene u Čakovcu Lili Chaky Legenstein.  Izložba će predstaviti članove vrlo uspješne i za Čakovec značajne, ali u javnosti malo poznate obitelji Legenstein. Obitelj Legenstein je preuzimanjem Kavane Royal u Čakovcu 1925. godine značajno obogatila sportski, ali i društveni život grada u međuratnom razdoblju.

U nastavku donosimo programsku satnicu te vas pozivamo da uživate u adventu u njedrima drevnih čakovečkih zidina.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content