Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Općina Sveti Martin na Muri slavi 30 godina razvoja

Datum objave: 12. studenoga 2023.

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća započela je u petak proslava Dana općine Sveti Martin na Muri i 30. obljetnice formiranja Općine, te programa u čast zaštitnika svetoga Martina. Svečanoj sjednici odazvali su se brojni uzvanici, među kojima zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, predsjednik Skupštine MŽ Dragutin Glavina, gradonačelnici grada Čakovca i Murskog Središća Ljerka Cividini i Dražen Srpak, saborska zastupnica Andreja Marić.

Općinski načelnik Martin Srša poželio je dobrodošlicu gostima, osvrnuvši se u pozdravnom govoru i na planove u doglednoj budućnosti, a uzvanike je toplo pozdravio i predsjednik Općinskog vijeća Ivica Kutnjak.

Svečana sjednica Općinskog vijeća Sveti Martin na Muri bila je prilika da se za svoje uspjehe, dostignuća i rezultate nagrade istaknuti mještani Općine.

Po prvi puta u povijesti Općine, dodijeljeno je priznanje Počasni građanin koje je zasluženo pripalo  Franji Makovcu, čovjeku koji je tijekom šest mandata načelnika vodio Općinu i ostavio neizbrisiv trag.

Plaketu Općine Sveti Martin na Muri odlukom Općinskog vijeća dobio je Petar Vuković, angažirani vatrogasac i promicatelj starinskih sorti jabuka.

Zahvalnice Općine Sveti Martin na Muri ove godine u kategoriji gospodarstva za 25 godina uspješnog poslovanja dobili su: firma Vnuk, Ugostiteljski obrt Jastreb, dok su Zahvalnice za 30 godina poslovanja uručene firmama: INFO POINT i Agro Martin.

U kategoriji sporta Zahvalnicu dobivaju Josip i Dragica Kirec, koji održavaju teren i opremu NK-a Polet i Stanka Kutnjak, koja vodi Svetomartinske mažoretkinje. Za doprinos kulturi Zahvalnicu dobivaju Anđelka Klemenčić, Dominik Padarić i posthumno Branko Perčić.

Za doprinos turizmu Zahvalnice su primili: Stanko Trstenjak, Branko Polanec i Ivana Knez.

U kategoriji obrazovanja i vjerskog odgoja Zahvalnicu su dobili: Osnovna škola Sveti Martin na Muri i Župa sv. Martina biskupa.

U kategoriji zaštite i spašavanja Zahvalnicu su dodjeljene: DVD-u Sveti Martin na Muri, DVD-u Lapšina, Policijska uprava međimurska i HGSS stanica Čakovec.

Zahvalnice za komunalni razvoj općine dobili su: Hrvatske vode, Međimurske vode, Elektra Čakovec, ŽUC, Međimurje plin i Murs-Ekom, a u kategoriji zaštite prirode Zahvalnicu je dobila Međimurska priroda.

Prigodnim riječima obratili su se zamjenik župana Josip Grivec, saborski zastupnik, gradonačelnik Murskog Središća i izaslanik predsjednika Vlade i Sabora Dražen Srpak  te saborska zastupnica Andreja Marić kao izaslanica Predsjednika RH.

U kulturnom programu svečane sjednice, nastupili su pjevački zbor i mali orkestar HKUU Sveti Martin, Svetomartinske mažoretkinje i mali bubnjari.

Fotografije: Terca art

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content