Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Za gotovo 4.000 učenika srednjih škola Međimurska županija osigurala po 50 eura za nabavu radnih materijala i pribora

Datum objave: 16. listopada 2023.

Upravo je objavljen javni poziv Međimurske županije kojim se definiraju uvjeti ostvarivanja prava na 50 eura za nabavu radnih materijala i pribora za sve učenike srednjih škola koji imaju prebivalište na području Međimurske županije. Županija je za ovu namjenu osigurala više od 195.000 eura, kako bi pomoć stigla do svakog srednjoškolca bez obzira školuje li se u nekoj od ustanova u Međimurju ili izvan njega.

I novu školsku godinu Međimurska županija prati nizom potpora koji olakšavaju financijski teret roditeljima, ali i utječu na kvalitetu obrazovanja. Uz besplatan prijevoz za sve učenike, dovoljan broj asistenata u vrtićima i školama, stipendije za djecu branitelja i učenike u deficitarnim obrtničkim smjerovima, te uz besplatan neograničen prijevoz cijelom Hrvatskom za redovne studente, Međimurska županija nizu potpora dodaje i ovu.

Pravo na navedenu potporu imaju svi učenici s našega područja koji pohađaju srednjoškolske ustanove u Međimurskoj županiji ili izvan nje. To znači da je Županija osigurala sredstva za 3.718 učenika upisanih u srednje škole Međimurja, te za 200-tinjak upisanih u srednjoškolske ustanove izvan Međimurske županije.

Učenici koji se školuju u Međimurju, u svojim školama dobit će upute o realizaciji prava, s obzirom da će Međimurska županija isplatiti novac na račune srednjih škola. Učenicima koji se školuju izvan našeg područja, naknada će se isplaćivati na osnovu zahtjeva koji treba dostaviti Upravnom odjelu za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije uz potvrdu o prebivalištu i status učenika te podatkom potrebnim za isplatu na račun.

Uvjeti ostvarivanja ovoga prava nalaze se u tekstu javnog poziva do kojeg možete putem poveznice OVDJE.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content