Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Čestitka župana Međimurske županije povodom Svjetskog dana učitelja, 5. listopada

Datum objave: 5. listopada 2023.

U povodu Svjetskog dana učitelja, 05. listopada, župan Međimurske županije Matija Posavec uputio je prigodnu čestitku svim djelatnicima u prosvjeti i obrazovanju:

Drage učiteljice, dragi učitelji,

poziv kojem ste se odazvali u svojoj suštini sadrži ljubav i strast prema znanju i prema mladima, a svaki put koji započinje ljubavlju je zahtjevan jer traži svu čovjekovu snagu. Takav put ne ostavlja prostora zastajkivanju i ne može se obavljati u sjeni jer ste ljudi od najvećeg povjerenja u zajednici. Vama u ruke predajemo svoju djecu, uvjereni da ćemo uz vašu podršku i sami lakše prolaziti izazovima roditeljstva.

Trag koji ostavljate u generacijama koje ste izveli predstavlja potku života naše zajednice, njezin temelj i njezinu nadgradnju.

U ime neprocjenjivog doprinosa koji dajete našem društvu, želimo vama i vašim učenicima stvoriti najbolje moguće uvjete rada i razvoja i zato Međimurska županija veliku snagu usmjerava u obrazovanje. U tom području klija moć naše budućnosti i razvijaju se vrijednosti koje nemaju alternativu. Dužni smo slijediti vašu predanost te brinuti o svakom članu zajednice, bilo da treba našu pomoć, bilo da potičemo i nagrađujemo njegovu izvrsnost.

Hvala vam na nasljeđu koje nam ostavljate sa svakim novim naraštajem osnaženim za samostalan let životom, nahranjenim znanjem i njegovanim razumijevanjem i humanošću.

Sa zahvalnošću i poštovanjem čestitam vam Svjetski dan učitelja!

ŽUPAN

Matija Posavec

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content