Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurska županija objavila javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora poduzetnicima

Datum objave: 27. rujna 2023.

Međimurska županija objavila je Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora za poticanje razvoja poduzetništva.

Međimurska županija Program potpora male vrijednosti za poticanje razvoja poduzetništva provodi već petu godinu, te je dosad ukupno dodijeljeno 647.873 eura bespovratnih sredstava mikro i malim poduzetnicima. Kroz Program se dodjeljuju potpore za obavljanje osnovnih djelatnosti, ali i za ulaganje u aktivnosti istraživanja i razvoja jer želimo potaknuti naše poduzetnike na povećanje razvoja novih proizvoda i usluga, proizvoda koji su inovativni i s većom dodanom vrijednošću.

Najviši iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom korisniku iznosi 2.000,00 eura, a potpore se dodjeljuju za pokriće dijela troškova izvršenog ulaganja poduzetnika odnosno do 50% prihvatljivih troškova. Prihvatljivim troškovima smatraju se troškovi nastali od 1. siječnja 2023., odnosno u razdoblju trajanja Javnog poziva.

Novost ovog Javnog poziva u odnosu na dosadašnje je da se poduzetniku kojemu su isplaćena sredstva za potporu od strane Međimurske županije temeljem Javnog  poziva za dodjelu potpora za poticanje razvoja poduzetništva u 2022. godini, ne može ostvariti pravo na bespovratnu potporu po ovom Javnom pozivu.

Javni poziv je otvoren do 27. 10. 2023. odnosno do utroška sredstava.

Tekst Javnog poziva, Program potpora, obrazac prijave i izjave mogu se preuzeti na službenim internetskim stranicama Međimurske županije www.medjimurska-zupanija.hr

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content