Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Kotoriba obilježila 30 godina djelovanja

Datum objave: 16. rujna 2023.

Dan općine Kotoriba vezuje se uz blagdan Uzvišenja Svetoga Križa, no još početkom rujna započeo je bogat slavljenički program koji obiluje sadržajima iz sporta, kulture te zabave koji su mještanima, uz podršku Općine, priredile brojne kotoripske udruge.

U petak je i svečana sjednica Općinskog vijeća okupila velik broj uzvanika i žitelja Kotoribe, koje su pozdravili predsjednik Općinskog vijeća Hinko Virgej i općinski načelnik Dario Friščić.

Sjednici su prisustvovali župan Međimurske županije Matija Posavec, predsjednik Županijske skupštine Dragutin Glavina, saborska zastupnica Andreja Marić, saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak, načelnici Općine Donja Dubrava, Sveta Marija, Donji Kraljevec, Nedelišće Belica, predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, bivši načelnici Općine Kotoriba Blaženka Zvošec, Zoran Radmanić i Ljubomir Grgec, ravnatelji vrtića, škola te čelnici javnih i privatnih poduzeća.

Prisutne je na samom početku svečanosti pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Hinko Virgej koji je zahvalio svim uzvanicima na dolasku i sami time uveličavanju svečane sjednice, pritom dodavši kako Općinsko vijeće ima jasnu viziju podizanja standarda i kvalitete života mještana Općine.

Načelnik Općine Dario Friščić u svom govoru istaknuo je kako se u proteklih 30 godina djelovanja općine, vizura općine promijenila na bolje te da se ponosi svime što je napravljeno na području Općine te dodao kako su sve općinske aktivnosti usmjerene na razvoj svih segmenata društvenog života, a sve u cilju postanka još ugodnijeg mjesta za život.  

Župan Međimurske županije Matija Posavec čestitao je Kotoripčanima Dan općine i 30 godina djelovanja, te pohvalio predanost tamošnjih udruga u obogaćivanju društvenog života mjesta a rukovodstvu poželio velike razvojne dosege. „Puno toga se promijenilo u Kotoribi, ali i u Međimurju u posljednjih 30 godina, rastemo, razvijamo se i zaista postajemo primjer svima. Iza toga je uložen veliki trud, želja i znanje, i drago mi je da zajedničkim snagama radimo na dobrim projektima, brinemo o zajedničkim interesima i tu pokazujemo zajedništvo i snagu koja proizlazi iz toga,“ rekao je župan te izrazio zadovoljstvo što u Kotoribi ostaje djelovati Matični ured kao i ispostava Hitne medicinske pomoći. Župan se osvrnuo i na nedavnu održanu promociju knjige„Rječnik govora Kotoribe“, autora Ane Jauk i Đure Blažeka, „Upućujem pohvale učiteljici hrvatskog jezika Ani Jauk koja je posljednjih 15 godina marljivo skupljala materijal za ovaj rječnik, želim joj zahvaliti na čuvanju naše tradicije, kulture i baštine. Ovim rječnikom ne ponosi se samo Kotoriba već i cijelo Međimurje“ istaknuo je župan.

Čestitke Općini Kotoriba na njenom danu i uspjesima uputili su načelnik Općine Donja Dubrava, Marijan Varga kao i saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak.

Bogat je i bio i prigodni program svečane sjednice u koje su nastupili KUD Kotoriba, učenici Osnovne škole– Lovro Erdelja recitacijom, a Ema Fundak i Vito Peramec pjesmom u pratnji tamburaša.

NAGRADE OPĆINE KOTORIBA

Plaketa Općine Kotoribe dodijeljena je Ivici Jakupaku za njegov dugogodišnji rad i angažman u Sportskom ribolovnom društvu „Som“ i Stolnoteniskom društvu „Kos Kotoriba“, te tvrtki Muraplast d.o.o., za izniman doprinos u razvoju gospodarstva Kotoribe.

Medalja općine dodijeljena je Evi Grgec za dugogodišnji rad i angažman i Društvu žena Kotoriba, Mariu Fušu za dugogodišnji rad i angažman u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Kotoriba te Ljudevitu Novaku za dugogodišnji rad i angažman u Matici umirovljenika Međimurske županije – Podružnici umirovljenika Kotoriba.

Povelju općine primila je Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH – ogranak Kotoriba

Zahvalnica općine dodijeljena je seniorskoj ekipi NK Graničar Kotoriba za osvojen naslov prvaka prvog izdanja međimurske Premijer lige, Lovri Rodeku i Marku Horvatu za sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu u ribolovu.

U sklopu programa Dana općine Kotoriba u školskoj sportskoj dvorani je postavljena zanimljiva izložba za djecu javne ustanove Međimurska priroda, nazvana Diverterra, koja se može razgledati do 17. rujna. Veliko slavlje u Kotoribi završava 24. rujna tradicionalnim, ove godine 16. po redu, Mažoret showom, koji će se također održati u sportskoj dvorani Osnovne škole Jože Horvata.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content