Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Izaslanstvo Međimurske županije na blagoslovu spomen-ploče Miklósu Skotovichu u Mađarskoj

Datum objave: 15. rujna 2023.

U mađarskom mjestu Murakeresztur umirovljeni varaždinski biskup Josip Mrzljak na svečanoj misi blagoslovio je graditelju župne crkve Uzvišenja svetog Križa u Murakeresturu graditelju tamošnje crkve Uzvišenja Svetoga Križa Miklósu Skotovichu, rodom iz Hrvatske. Misa je služena na hrvatskom jeziku na zadovoljstvo brojnih vjernika hrvatskih korijena.

Svečanosti je uz brojne uzvanike iz Mađarske i Hrvatske prisustvovao i zamjenik župana Josip Grivec, godinama vrlo angažiran na suradnji sa stanovništvom dijela Mađarske koji graniči s Međimurjem. Tamošnji Hrvati svjedoci su te suradnje kao i značajnih projekata u koji se uključila i Međimurska županija i koji su pridonijeli kvaliteti života, te očuvanju jezika i kulture među Hrvatima u Mađarskoj.

Svaki događaj s mađarske strane Mure, pa tako i ovaj, prilika je za ponovni susret s našim prijateljima, kao i za razmatranje daljnjih smjerova suradnje“, kaže zamjenik župana Josip Grivec.

U izaslanstvu Međimurske županije bio je i predsjednik LAG-a Mura-Drava Donji Vidovec Mario Moharić, kao i čelnici općina s obje strane Mure.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content