Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Kotoribi postavljena multimedijska edukativna izložba Diverterra u kojoj životinje djeci pričaju o zaštiti okoliša i klimatskim promjenama

Datum objave: 11. rujna 2023.

Zanimljivu multimedijsku izložbu nazvanu Diverterra, u organizaciji županijske Javne ustanove za zaštitu prirode Međimurska priroda te Zavoda za zaštitu okoliša i prirode, možete razgledati do 17. rujna u sportskoj dvorani Osnovne škole Jože Horvata u Kotoribi.

Diverterra pokriva teme zaštite prirode i okoliša s fokusom na jednu od najvećih ugroza - klimatske promjene. Kroz teme izložbe – namijenjene najmlađima - vode animirani likovi sedam životinja ježa, morske kornjače, vidre, risa, dinarskog voluhara, medvjeda i pčele. Temama se djece osvješćuje važnost očuvanja ekosustava, načina na koji se to može postići, ali i prijetnji uvjetovanih čovjekovim neodgovornim ponašanjem.

 „Dodatni program je prirodoslovna radionica za djecu nazvana Uz igru naučimo koju vode stručni djelatnici Međimurske prirode i koja će se, također u školskoj sportskoj dvorani održati u subotu, 16. rujna s od 15 sati, uz slobodan ulaz“, ističu iz Međimurske prirode, uz naglasak da vrijedi doživjeti izložbu Diverterra jer predstavlja 'mjesto gdje se priroda i čovjek razumiju'.

 „Izložba uistinu pruža poseban doživljaj djeci kojoj, osim edukativnog sadržaja, daje poticaj za razvijanje osjećaja empatije i privrženosti svom zavičaju i njegovom prirodnom blagu. Nadam se da će što više mališana, ali i odraslih razgledati Diverterru te primiti njezine poruke“, naglasio je župan Matija Posavec na današnjem otvorenju izložbe.

Izložba je  do petka, 15. rujna dostupna za skupne razglede grupa posjetitelja te se najave vrtićkih i školskih grupa primaju putem e-adrese medjimurska.priroda@gmail.com (kontakt osoba je Sara Kočiš, broj mobitela: 099 56 33 669).

Tijekom sljedećeg vikenda, 16. i 17. rujna, u sklopu programa Dana općine Kotoriba,  postav mogu razgledati i pojedinci, a svim posjetiteljima dostupni su stručni interpretatori Međimurske prirode.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content