Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Prvašići u novoj akciji Hrvatskog autokluba i policije učili o sigurnom kretanju prometnicama

Datum objave: 8. rujna 2023.

Na Trgu Republike u Čakovcu danas je održana tradicionalna preventivna akcija Auto kluba Čakovec Sigurno u školu s HAK-om, održana u suradnji s Policijskom upravom međimurskom, Gradom Čakovcem te Savjetom za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije.

Na međimurskim cestama od nove školske godine su i 1.203 nova osnovnoškolca, a u akciji na Trgu Republike sudjelovala su 294 čakovečka prvašića. Akcija je edukativnog karaktera, ali je istovremeno usmjerena na senzibilizaciju vozača na najranjivije sudionike u prometu. Preventivnu aktivnost podržali su župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini, predsjednica Auto kluba Čakovec Darinka Tompoš, predsjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije Alenka Hošnjak te Nenad Plevnjak, predstavnik Policijske uprave međimurske, koji su mališane ohrabrili, te im poželjeli uspjeh u školi.

Službenici PUM-a mališane su potom izveli na poligon te im prezentirali sigurno kretanje prometnicama, a znanje su utvrdili u šetnji s djecom gradskim ulicama. Prvašići su za trud primili i reflektirajuće naprtnjače te edukativne brošure prilagođene njihovoj dobi.

Policijska uprava međimurska u novu školsku godinu tradicionalno se uključila i sudjelovanjem u nacionalnoj akciji Poštujte naše znakove, koja je tijekom proteklih 29 godina rezultirala peterostrukim smanjenjem broja djece stradale u prometu. Nova statistika pokazuje da u zadnje vrijeme djeca sve više stradavaju u automobilima roditelja pa je naglasak ovogodišnje akcije na važnosti vezanja djece u sjedalicama i sjedištima kao i primjeru koji im dajemo vlastitim odgovornim ponašanjem u prometu, ističu u PUM-u.Međimurska županija ulaganjem u modernizaciju cesta, te izgradnju pješačko-biciklističkih staza pridonosi sigurnosti prometa na našem području, kao i podržavanjem preventivnih akcija županijskog Savjeta za sigurnost prometa na cestama, osobito onima posvećenim edukaciji djece i mladih.

Fotografije: Emeđimurje

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content