Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Čakovcu održan međunarodni karate turnir Međimurje open s tisuću natjecatelja iz 11 država svijeta!

Datum objave: 2. rujna 2023.

Koliko visoko kotiraju međimurski sportski klubovi i udruge svjedoči čitav niz recentnih natjecanja visokog ranga održanih u našem kraju. Sljedeći u nizu odigrao se 2. rujna u dvorani našeg reprezentativnog sportskog objekta – dvorani Graditeljske škole Čakovec, gdje se na Međunarodnom karate turniru Međimurje open okupilo više od 1.000 karatistica i karatista iz čak 11 zemalja svijeta.

Organizatorima ovog turnira – Karate klubu Globus – podršku su i ove godine dali Međimurska županija i Grad Čakovec, a brojne sportaše na otvorenju su pozdravili predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek, gradonačelnica Ljerka Cividini i župan Matija Posavec koji je otvorio turnir.

„Čestitam Hrvatskom karate savezu na organizaciji još jednog turnira na kojem nastupa više od 120 Klubova. Ovakvim događajima dajete motivaciju budućim mladim sportašima i predstavljate svoj sport na najljepši mogući način, prikazujući na borilištu njegovu atraktivnost, ali i plemenitost“,, rekao je župan, dodavši da mu je drago što se najbolji sportaši Hrvatske pripremaju u našem kraju, kao i karate reprezentacija Hrvatske koja trenutno trenira u Toplicama Sveti Martin

Župan je na postignućima i temeljima uspješnog karate kluba čestitao Vladi Bošnjaku, karate legendi Međimurja kojemu je uručena nagrada za majstorsko zvanje kao i Franji Kruljcu istaknutom sucu Hrvatskog karate saveza.  

Natjecatelje 27. Međimurje opena pozdravila je i gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini izrazivši zadovoljstvo i ponos što Čakovec i Međimurje postaju nezaobilazna točka Europe kada je o velikim natjecanjima riječ. „Želim vam mnogo sportske sreće i ugodan boravak u Čakovcu. Organizatorima čestitam na sjajno obavljenom zahtjevnom poslu“, poručila je gradonačelnica.

Međimurje je  još jednom na ovom najmasovnijem natjecanju u našem kraju pokzalo zašto je prvo u Hrvatskoj nosilo prestižnu titulu Europske regije sporta u 2022. godini. Odavno su ime našega kraja svijetom pronijeli brojni šampioni čiji je talent odnjegovan u Međimurju.

Organizatori iz trofejnog Karate kluba Globus ističu da je riječ o turniru, održanom pod vodstvom glavnog suca Miroslava Lončara, odabranom kao kvalifikacijsko natjecanje za Svjetsko seniorsko prvenstvo koje će se u listopadu održati u Mađarskoj.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content