Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Velik broj vjernika obilježio 14. obljetnicu posvete Svetišta u Maloj Subotici pod geslom „Moje srce – tvoje svetište“

Datum objave: 26. kolovoza 2023.

Uz duhovni program, svetu misu, anđeoski pozdrav i blagoslov, u Maloj Subotici proslavljena je 14. godišnjica posvete Prvog hrvatskog filijalnog Svetišta Triput Divne Majke kraljice i Dan Hodočasničke Gospe. Prije 14 godina u Maloj Subotici vjernici su se okupili na blagoslovu prvog schönstattskog svetišta u Hrvatskoj, da bi danas ovo marijansko svetište postalo tradicionalni hodočasnički cilj tisuća vjernika iz ovog dijela svijeta.

Naime 22. kolovoza 2009. posvećeno je prvo Hrvatsko schönstattsko svetište, jedno od dvjestotinjak identičnih svetišta na pet kontinenata u stotinjak zemalja diljem svijeta.

Svetište Kraljice srca u Maloj Subotici tijekom ovog vikenda ponovo su pohodili vjernici, dok je u subotu održana i svečanost proslave obljetnice postojanja. Misa je proslavljena na oltaru na otvorenom u velikom Marijinu perivoju u obliku srca kod kapelice Majke Triput Divne, koja je potpuno identična prasvetištu u Schönstattu.

Na početku misnog slavlja sve prisutne vjernike pozdravio je pater Christoph Horn, rektor Prvog hrvatskog filijalnog svetišta u Maloj Subotici, ujedno i duhovni asistent Hrvatske Schönstattske obitelji. Svetu misu predvodio je župnik Župe u Maloj Subotici Tomislav Kos, uz koncelebraciju brojnih svećenika, dok je na misi pjevao malosubotički zbor, a do smiraja dana nizale su se molitve i zajednička pjesma.

Uz mnogobrojne vjernike i hodočasnike iz cijele Hrvatske, svetoj misi nazočili su župan Međimurske županije Matija Posavec i načelnik Općine Mala Subotica Valentino Škvorc.

Danas u Hrvatskoj Schönstattska obitelj ima oko 1000 članova, a svetište u Maloj Subotici raste iz godine u godinu, uredio se Schönstattski centar, hodočasnički dom te izgradile sanitarne prostorije, čiju izgradnju je financijski podržala i Međimurska županija, a sve više suradnika sudjeluje u planiranju i ostvarenju niza duhovnih sadržaja koji se u njemu priređuju tijekom godine. Varaždinska biskupija i Međimurje mogu se pohvaliti kako imaju jedino u Hrvatskoj Schönstattsko svetište, koje se nalazi u Maloj Subotici i djeluje uz geslo „Moje srce – tvoje svetište!“.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content