Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Mažoretkinje Čakovca i Murskog Središća otplesale u pobjede

Datum objave: 25. kolovoza 2023.

Na nedavnom svjetskom prvenstvu u mažoretskom plesu i  twirlingu, održanom u Liverpoolu, Engleskom je odjekivalo ime naše županije. Čakovečke i murskosredišćanske mažoretkinje otplesale su do medalja u jakoj konkurenciji od 2.500 natjecateljica i natjecatelja iz 15 zemalja svijeta.

Na iznimnom uspjehu čestitali su im župan Međimurske županije Matija Posavec i gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini koji su sjajne mlade sportašice i njihove trenerice primili u dvorani Riznice Međimurja.

Trenerice Čakovečkih mažoretknja Smiljana Nedeljko, Iva Merdanović, Leona Posavec i Tihana Novak sjajno su pripremile svoju ekipu te osvojile zlato i broncu. Mlađe juniorke u kategoriji Baton flag popele su se na pobjedničko postolje sa zlatnim medaljama oko vrata, a  juniorke su bile brončane u istoj kategoriji. Vrlo dobro, na peto mjesto, plasirale su se i juniorke tradicionalnim mažoretskim plesom.

Mažoretkinje Murskog Središća uspješno su pripremile  trenerice Lara Podgorelec, Patricija Jambrošić i Elena David te juniorsku ekipu dovele do svjetskog srebra. I mlađe juniore, kojima je ovo bilo prvo veliko natjecanje, ostvarile su sjajan rezultat – četvrto mjesto.

Iza medalja i visokih mjesta na ljestvici najboljih stoji iznimno mnogo rada i odricanja i mladih mažoretkinja i njihovih voditeljica, što je riječ o dosezima vrijednima divljenja, istaknuli su gradonačelnica i župan, zahvalivši im što ime Međimurske županije na najljepši mogući način pronose Hrvatskom i svijetom.

Karolina Horvat, članica Čakovečkih mažoretkinja, zahvalila je gradonačelnici Cividini i županu Posavcu na kontinuiranoj podršci te s njima podijelila nekoliko impresija s velikog natjecanja.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content