Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Svijeće u spomen na žrtve totalitarnih režima

Datum objave: 23. kolovoza 2023.

Župan Međimurske županije Matija Posavec i gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini upalili su svijeće kod centralnog križa na čakovečkom gradskom groblju u sjećanje na žrtve totalitarnih režima. Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima obilježava se s ciljem senzibilizacije javnosti na posljedice koju isključivost, netrepeljivost i mržnja mogu izazvati te koje u prošlosti, u autoritarnim režimima, često bile naplaćene najvišom cijenom – ljudskim životima.

Župan i gradonačelnica ističu da nasljeđe novoga doba krase zajedništvo i humanost, što su vrline koje se u našoj sredini njeguju djelima kao najjasnijim dokazom privrženosti ideji međusobnog uvažavanja.

Međimurje je tolerantna sredina u koju su dobrodošli svi koji  s nama žele graditi i obogaćivati našu zajednicu, stvarajući topao dom onima koji dolaze. U Međimurskoj županiji to pokazujemo okrenutošću čovjeku i nastojanjem da podrška stigne do svakog doma u našem kraju, do svakog čovjeka, s osobito pažljivim praćenjem potreba ljudi iz ranjivih skupina, naših starih i naše djece“, naglasili su župan i gradonačelnica.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content