Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Župan i gradonačelnica čestitali mladim osvajačima državnih medalja u plivanju

Datum objave: 19. srpnja 2023.

Župan Međimurske županije Matija Posavec i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini primili su danas članove Čakovečkog plivačkog kluba koji su nastupili na nedavnom Prvenstvu Hrvatske za dobne skupine, održanom u Zagrebu te osvojili šest državnih medalja. Radilo se o velikom natjecanju s 370 plivačica i plivača iz 39 klubova, a međimurske predstavnike ne izdvaja samo činjenica da su i ovoga puta dosegnuli pobjednička postolja, već da se to događa svaki put kada zaplivaju na nekom od natjecanja.

Još jednom ste se istaknuli kao primjer vršnjacima te poslali poruku da marljivost i predanost uvijek bivaju nagrađene. Ovaj uspjeh nije izuzetak, već - u vašem slučaju - pravilo, a svakom novom medaljom zlatom ispisujete sportsku povijest Međimurja“, istaknuo je župan Matija Posavec, a čestitkama i pohvalama pridružila se i gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini naglasivši da su plivači ČPK-a istinski ponos grada.

Župan je dodao da Međimurska županija nije bez razloga prva u Hrvatskoj ponijela titulu Europske regije sporta, već je izvor istinske podrške sportu. Godinama Međimurska županija financira i obuku neplivača za što se godišnje iz proračuna izdvaja više od 70.000 eura, a godišnje obuku prođe više od 1.200 učenika iz 30 osnovnih škola.

Čakovečki plivački klub ima punu riznicu sportskih trofeja koju je sada dodatno obogatio Mario Beliga sa zlatom u disciplini 400 metara mješovito, te dva srebra u disciplinama 200 metara leptir i mješovito. Mario je sportsko čudo. Plivanje je počeo trenirati kao petogodišnjak, a dosad je u svim sportovima kojima se bavio skupio 183 medalje i nagradu za najperspektivnijeg sportaša Međimurja za 2022. godinu.

Konkurencija je na prvenstvu u Zagrebu bila velika, no plivačica ČPK-a Meri Furdi, ujedno dobitnica nagrade za perspektivnu mladu sportašicu Međimurja, dosegnula je dvije brončane medalje: na 50 i 100 metara slobodno, a Marta Horvat također broncu, na 400 metara mješovito.

Na ovogodišnjem Prvenstvu Hrvatske natjecala su se još dvojica plivača Čakovečkog plivačkog kluba – Sven Furdi i Dominik Dukić.

Mlade sportaše trenira predsjednik Čakovečkog plivačkog kluba Goran Kolarić, također nagrađivani trener – dobitnik Godišnje nagrade Međimurske županije Franjo Punčec.

Svaki doseg ispunjava me ponosom, no ne iznenađuju me sjajni rezultati jer svakodnevno gledam i potičem njihovu predanost. Iako su vrlo mladi, imaju potpuno izgrađen sportski duh, izdržljivost i stabilnost“, naglasio je trener Kolarić koji uz suradnike iz Kluba trenutno radi s 250 djece i mladih.

Treneru i mladim sportašima čestitala je i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Nives Kolarić Strah, poželjevši im sportsku sreću i još mnogo osvojenih trofeja.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content