Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Općina Donja Dubrava uz blagdan svete Margarete proslavila 30 godina djelovanja

Datum objave: 14. srpnja 2023.

Općina Donja Dubrava bogatim programom obilježava svoje dane vezane uz blagdan svete Margarete, zaštitnice tamošnje Župe. Središnji događaj obilježavanja bila je sjednica Općinskog vijeća Općine Donja Dubrava, održana u Osnovnoj školi Donja Dubrava.

Nakon hrvatske himne koju su izveli Teo Knez, Leonardo Šatvar, Patrik Žinić i Petar Klarić članovi puhačkog orkestra Općine Donja Dubrava, uz mentorstvo profesora Antuna Horvata, te prekrasne recitacije o svojoj zelenoj Dobravi u izvedbi Ele Horvat, Anje Haramija, Ele Međimurec i Nele Klipić, sjednicu Općinskog vijećaotvorio je predsjednik Josip Ribić, pozdravivši okupljene te istaknuvši da Oćinsko vijeće svojim radom nastoji pratiti potrebe mještana i pohvalio brojne udruge koje svojim angažmanom obogaćuju društveni život Donje Dubrave.

Načelnik Općine Donja Dubrava Marijan Varga,  zahvalio je svim vijećnicama i vijećnicima te načelnicima koji su u proteklih 30 godina sudjelovali u razvoju općine, te se osvrnuo na projekte realizirane tijekom zadnjih godinu dana. „Proteklo jednogodišnje razdoblje pamtit ćemo po uspješnom privođenju kraju aglomeracije. Ostaje tek nešto asfaltiranja i uređivanja pješačkih i biciklističkih staza, no Donja Dubrava već sada ima lice suvremenog mjesta, ugodnog za život“, rekao je načelnik te zahvalio Međimurskoj županiji i županijskoj razvojnoj agenciji REDEA-i na pomoći pri kandidiranju projekta izgradnje interpretacijskog centra - Palače međimurske popevke - jednog od zavičajnih lokacija iz turističke mreže Ekomuzeja Međimurje malo. Riječ je o projektu vrijednom  5,2 milijuna eura kojim će se renovirati i opremiti zgrada u kojoj se trenutno nalaze ambulante Doma zdravlja. 

Dobar nastavak suradnje s Općinom najavio je župan Matija Posavec, pohvalivši brojne projekte koji se provode na području Donje Dubrave: „Veliki jubilej koji slavite – 30 godina djelovanja Općine - prate i značajne investicije koje su promijenile život mještana nabolje, na kojima vam čestitam. U Međimurskoj županiji uvijek ćete imati partnera za suradnju i pomoć.“ rekao je župan te dodao da se Međimurje unatoč tome što ne dobiva podršku kakvu zaslužuje, ravnomjerno razvija: „U zadnjih 30 godina postali smo zaista primjer u mnogočemu i na tome nećemo stati, za 10 godina bit ćemo još razvijeniji i kvalitetniji“, zaključio je župan te čestitao ovogodišnjim laureatima, zaslužnim mještanima i brojnim udrugama koje trudom i angažmanom svoje mjesto čine ugodnim za život.

Svečana sjednica Općinskog vijeća bila je prilika i za podjelu zahvalnica, plaketa i priznanja najuspješnijim pojedincima i udrugama. Poklone su primili učenici osnovne škole koji su svih osam razreda završili odličnim uspjehom: Marija Brljak, Ramona Matotek i Tara Vučenik. Poklon je primila i Nesa Ribić za osvojeno prvo mjesto na Croatia Cupu, turniru u preponskom jahanju.

Zahvalnice su primili Božica Kivač, Margareta Kuzmić, Vlado Čmrlec, Nino Dulikravić.

Plakete Općine uručene su Branku Brljaku za dugogodišnji i predan rad u Košarkaškom klubu „Dubravčan“, Elizabeti Jankoci za 40 godina aktivnog članstva i nesebičnog rada u Udruzi žena, Puhačkom orkestru općine Donja Dubrava, koji svoje mjesto uspješno promovira 15 godina, zatim Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rataogranak Donja Dubrava za dugogodišnje aktivno djelovanje na području Općine Donja Dubrava, te poshumno Zlatku Ljubeku za veliki doprinos u radu i razvoju Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donja Dubrava.

Među brojnim uzvanicima bili su i zamjenik župana Josip Grivec, predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, predsjednik Gradskog vijeća Preloga Đuro Ujlaki, župnik Mirko Pilaj, načelnice i načelnici susjednih općina, gosti iz Mađarske, predstavnici javnih ustanova i poduzeća kao i predstavnici mnogobrojnih donjodubravskih udruga.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content