Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Turistička zajednica Međimurske županije kvalitetnim projektima privukla značajna sredstava za razvoj

Datum objave: 10. srpnja 2023.

Međimurske turističke zajednice provest će projekte vrijedne 463.708 eura u cilju osnaživanja turističke ponude Međimurja, jedine regije u Hrvatskoj i četvrte u svijetu koja nosi prestižnu oznaku Green Destination za održivi turizam te tri nagrade EDEN po čemu smo jedinstveni u Europi.

Danas su u Palači turizma Međimurske županije dodijeljeni ugovori kojima je osigurano financiranje projekata lokalnih turističkih zajednica Međimurja ukupne vrijednosti 463.708,61 eura. Sredstava fonda Hrvatske turističke zajednice dodijeljena su za 17 projekata na našem području, s time da su Turistička zajednice Mura i gorice te Turistička zajednica grada Preloga ugovore ukupne vrijednosti 50.000 eura direktno potpisale s Hrvatskom turističkom zajednicom, a preostalih 11 ugovora potpisano je danas u Čakovcu.

Turističkim zajednicama Čakovca, Preloga, Nedelišća, Svetog Martina na Muri, Štrigove te TZP-a Mura i gorice dodijeljen je 142.708,61 euro, a Turističkoj zajednici Međimurske županije dodijeljena je 271.000 eura.

Niz projekata koji će se provesti na našem području održat će kontinuitet razvoja i obogaćivanja turističke ponude te dodatno osnažiti naš kraj kao jednu od najboljih održivih destinacija na svijetu.

Direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula naglasio je kvalitetu projekta: „Sa zadovoljstvom objavljujemo rezultate javnog poziva s početka godine kojim su se dodijelila sredstva za turistički nerazvijena područja na kojem je Međimurje polučilo izvrstan uspjeh zahvaljujući vrlo kvalitetnim projektima. Pojedinačno, riječ je o projektima koji se odnose na razvoj enogastronomskih ruta, biciklističkih staza, sportova na vodi te raznim oblicima turističke prezentacije“, rekao je Rudi Grula te dodao da će Turistička zajednica Međimurske županije svojih 271.000 eura uložiti u razvoj uvjeta za sljedeću razinu Green Destination nagrade, potpore za pripremu projekata za EU natječaje te razvoj biciklističkih staza.

Župan Međimurske županije Matija Posavec ističe da je riječ o dobro odrađenom poslu: „Oko 60 posto ukupnog iznosa dodijeljeno je županijskoj Turističkoj zajednici koja jasno provodi naš razvojni smjer. Realizaciju naše vizije baziramo na jačanju tri temeljna stupa: ravnomjernim razvojem mreže Etnomuzeja Međimurje malo i sveobuhvatnom inovativnom platformom interpretacijskih centara, zatim daljnjim jačanjem prezentacije povijesne baštine Zrinskih i Frankopana, dok nam je treći stup buduća revitalizacija Feštetićeva kaštela u Pribislavcu u edukacijsko-turistički centar“, kaže župan uz naglasak da smo na tom putu već mnogo učinili o čemu svjedoči i činjenica da je u protekle dvije godine, otkada je otvorena, Riznica Međimurja evidentirala 50.000 posjetitelja.  Turistička  zajednica Međimurske županije fokusirana je i na potpore masovnim manifestacijama u zajedničkom cilju da što je moguće veći broj putnika u tranzitu Međimurjem ovdje i zadržimo. U tom cilju Međimurska županija i dalje će poticati i podupirati povećanje smještajnih kapaciteta s obzirom da broj posjetitelja i broj noćenja raste, a renomirane nagrade koje osvajamo magnet su za turiste.

Fotografije: Međimurska županija / Turistička zajednica Međimurske županije

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content