Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U „Lovu na zlatarski prsten“ sudjelovalo čak 18 ekipa

Datum objave: 9. srpnja 2023.

Članovi Moto nautičkog kluba Vidovski zlatari ove su nedjelje organizirali manifestaciju "Lov na zlatarski prsten", koja se održala pod pokroviteljstvom Međimurske županije i Općine Donji Vidovec, te su tom prigodom otvorenju prisustvovali zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec i načelnica Općine Donji Vidovec Bojana Petrić. Događaj je to kojim se njeguje uspomena na poznate donjovidovske ispirače zlata, odnosno starog zanata koji je uvršten na popis nematerijalnih kulturnih dobara Republike Hrvatske, ali i na vidovske ratnike – Vidovske voke, koji su se u doba Zrinskih hrabro borili protiv Turaka.

Manifestacija je započela okupljanjem velikog broja posjetitelja i sudionika kod vidovskog mosta, nakon čega je 18 natjecateljskih ekipa krenulo u nadmetanje za zlatarski prsten. Titulu pobjednika osvojila je ekipa Betonci (Damir Cenko, Denis Kranjec, Ivan Friščić), dok je ekipa Kalanica (Božidar Njari, Josip Habijan, Marinko Čmrlec) zauzela drugo mjesto, a ekipa Liter i voda (Mihael Nestić, Ivan Lovrek i Patrik Strbad) treće mjesto.

Osim gađanja alke, posjetitelji su mogli uživati u panoramskoj vožnji čamcem kao i prezentaciji ispiranja zlata. Atrakcija i zanimljivog sadržaja nije nedostajalo što je dokaz da "Lov na zlatarski prsten" iz godine u godinu postaje prepoznatljiv turistički događaj.

Fotografije: Hana Batcha Frančić/ Općina Donji Vidovec

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content