Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održan Lov na labuđe pero u Prelogu, najuspješniji dvojac bili su Branko Ivančić i Miroslav Horvat

Datum objave: 2. srpnja 2023.

Korištenje tradicionalnih drvenih čamaca ili "čona" tradicija je koju Nautički klub "Labud" iz Preloga želi sačuvati od zaborava te kroz svoje aktivnosti nastoji revitalizirati njihovu upotrebu. Upravo se u takvim čamcima natječu sudionici "Lova na labuđe pero", tradicionalne preloške manifestacije koja se održala u nedjelju, 2. srpnja u organizaciji NK "Labud".

Četrnaest ekipa natjecalo se na 23. izdanju Lova na labuđe pero, a prvi su na cilj stigli Branko Ivančić i Miroslav Horvat. Drugo mjesto zauzeli su Denis Malek i Miroslav Vrhaj, dok su treći bili Miroslav Duhović i Mario Horvat. Nagrade svim sudionicima i pehare najuspješnijima uručili su zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, predsjednik Gradskog vijeća Đuro Ujlaki i predsjednik Nautičkog kluba "Labud" Mario Naranđa, a natjecatelje je bodrio i predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina. Uz utrku, održano je i natjecanje u pračkanju te natjecanje u kajaku za parove.

Fotografije: Miroslava Novak Hranjec /Hana Batcha Frančić

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content