Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Proslavljen Dan Općine Mala Subotica uz svečanu sjednicu

Datum objave: 30. lipnja 2023.

Višednevnim bogatim programom za sve generacije u Maloj Subotici mještani slave Dan općine. Općina Mala Subotica svoj dan obilježava 2. srpnja, dan kada je 1334. godine utemeljena župa u Maloj Subotici, tim je povodom danas, 30. lipnja svečanom sjednicom Općinskog vijeća zaokružena još jedna godina, što je bila prilika da se sagledaju realizirani projekti i rezultati.

Svečana sjednica Općinskoga vijeća Male Subotica okupila je u Domu kulture veliki broj uzvanika među kojima su bili župan Međimurske županije Matija Posavec, gradobačelnici Preloga i Murskog Središća, načelnici općine Belica, Šenkovec, Goričan, Donji Vidovec, Podturen, Gornji Mihaljevec i Sveti Martin na Muri, ravnatelji institucija s područja općine, kao i brojni predstavnici kulturnog, društvenog i političkog života Međimurja.

Sjednicu su otvorili članovi mješovite pjevačke skupine KUU „Zvon“, a mnogobrojne goste pozdravio je predsjednik Općinskog vijeća Mala Subotica Mladen Križaić koji se osvrnuo na 30 godina razvoja Općine te dodao kako je Općina svojom izgrađenošću, uređenosti i brojnim obnovama postala mjesto za ugodan život.

Načelnik Općine Mala Subotica Valentino Škvorc kazao je kako su se u protekloj godini provodili brojni projekti koji su bili sufinancirani europskim sredstvima te da se izvorni općinski proračun usmjerio prema potrebama mještana. Planova i projekata je mnogo, a načelnik je naglasio kako je Općini ulaganje u predškolski i školski odgoj prioritet te da je najveći infrastrukturni projekt dogradnja Dječjeg vrtića Potočnica sufinanciranog iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti „Početak radova predviđen je u drugoj polovici ove godine te će se dogradnjom dobiti dodatan prostor za smještaj djece, naročito jasličke dobi. Želja nam je započeti s radovima na izgradnji kanalizacijskog sustava, a pratimo natječaje kako bismo što prije kandidirali projekt dnevnog boravka za starije i nemoćne mještane“, kazao je načelnik te dodao kako su svi planirani projekti usmjereni prema poboljšanju kvalitete života mještana.

Planova za budućnost ne nedostaje, a zahvaljujući uspješnom povlačenju europskih sredstava na području Općine uspješno je realizirano nekoliko europskih projekata koje je pohvalio župan Međimurske županije Matija Posavec koji je poručio da će se dobra suradnja Međimurske županije i Općine nastaviti „Veseli me što mnoge naše općine svoj izvorni proračun usmjeravaju prema građanima i njihovim potrebama, a infrastrukturu gradi europskim sredstvima - to je ispravan i pravi put razmišljanja i djelovanja. Želim da se sve naše općine ravnomjerno razvijaju, a Županija im pomaže na tom putu,“ rekao je župan te dodao kako se puno ulaže u prometnu infrastrukturu te je tako izgrađen novi cestovni most prema Belici, priprema se projektna dokumentacija za izgradnju biciklističke staze… „Želja nam je čim prije kandidirati dogradnju naših osnovnih škola kako bi sve naše osnovne škole mogle prijeći na jednosmjensku nastavu, a među tim školama je i dogradnja Osnovne škole Mala Subotica,“ kazao je župan čestitavši svim laureatima, ali i mještanima njihov dan.

Okupljenima su se obratili izaslanici predsjednika Vlade Republike Hrvatske Ljubomir Kolarek te izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Dražen Srpak koji su kazali kako je ulazak Hrvatske u Europsku uniju, Međimurju donio još veći razvoj „Realiziramo mnoge projekte kojima se poboljšava kvaliteta života naših građana, naš razvoj je strelovit i na tome ne smijemo stati.“ rekao je Srpak.

U nastavku svečane sjednice podijeljena su javna priznanja i nagrade zaslužnima.

Novčana nagrada dodijeljena je Leni Marčec za uspješno sudjelovanje na županijskoj i državnoj smotri LiDrano, Marti Žulić za osvojeno 3. mjesto na Županijskom natjecanju iz fizike, Štefanu Granatiru za osvojeno 3. mjesto na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola u međusektorskoj natjecateljskoj disciplini Robotika, Karli Grašić za iznimne uspjehe u školovanju na Fakultetu hrvatskih studija te za Rektorovu nagradu za individualni znanstveni i umjetnički rad, Klara Grašić za iznimne uspjehe u školovanju na preddiplomskom sveučilišni studiju Psihologije u Zagrebu, Ani Horvat za rektorovu nagradu za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici, Lari Marčec za iznimne uspjehe u školovanju na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu te za rektorovu nagradu za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici, i Heleni Hlišć za iznimne uspjehe u školovanju na Sveučilišnom studiju Medijskog dizajna u Varaždinu.

Zahvalnice Općine dodijeljene su: Zdravstvenoj ustanovi „Ljekarne Petek“, Elektroinstalaterskom obrtu „ELEKTRO-MI“, Lajtmanu j.t.d. za multimediju, Servisu za čišćenje Iva, Franji Kozjaku, Josipu Kovačiću, Ladislavu Jurasu, Josipu Jurasu, Antunu Poje, Pavlu Ružiću, Tesi Balog i Aidi Trstenjak.

Pečat Općine Mala Subotica dobili su: Dobrovoljno vatrogasno društvo Mala Subotica povodom 130 godina uspješnog rada, Nogometni klub „Omladinec“ Držimurec-Strelec povodom 50 godina uspješnog rada, Puhački orkestar Općine Mala Subotica povodom 25 godina uspješnog rada.

 „Grb Općine Mala Subotica“ dodijeljen je Ružici Jukić za dugogodišnju promociju Općine Mala Subotica.

Na Svečanoj sjednici nastupili su Mješovita pjevačka skupina KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica, David Držanić i Mažoretkinje Mala Subotica.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content