Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Općina Goričan proslavila svoje dane

Datum objave: 24. lipnja 2023.

Povodom obilježavanja 24. lipnja, dana općine Goričan i blagdana svetog Ivana Krstitelja u dvorani Društvenog doma, u petak je održana svečana sjednica Općinskog vijeća što je bio i središnji dio programa obilježavanja Dana Općine Goričan i 30-te godišnjice utemeljenja ove jedinice lokalne samouprave.

Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Petar Baksa koji je zahvalio općinskim vijećnicima što svojim radom i zalaganjem doprinose razvitku svoje općine, kao i mještanima što Goričan čine boljim mjestom za život.

Općinski načelnik Emanuel Sinković govorio je o najvažnijim završenim i aktualnim projektima i aktivnostima na području općine „Svaki projekt je važan, a posebice oni koji su usmjereni prema našim mještanima i većoj kvaliteti života u našem mjestu.“ rekao je načelnik Sinković te dodao kako je Goričan postao poželjno mjesto za život. „Djeca i mladi u fokusu su Goričana.“

Župan Međimurske županije Matija Posavec nazočnima na sjednici i svim mještanima čestitao je Dan Općine i jubilarnu godišnjicu te naglasio veliki značaj ulaganja u infrastrukturu, osobito obrazovnu i prometnu kao što je rekonstrukcija spoja autoceste na graničnom prijelazu što je bio jedan od najvećih projekata u međimurskoj cestogradnji. Istaknuo je i ulaganje u obrazovnu infrastrukturu „Unazad nekoliko godina izgradili smo školsku sportsku dvoranu, obnovili osnovnu školu, u tijeku su radovi na statičkoj sanaciji u Osnovnoj školi, a i pri završetku su radovi na potpunoj rekonstrukciji školske kuhinje i uređenju dviju učionica kako bi učenici mogli pohađati nastavu u jednoj smjeni,“ rekao je župan te naglasio kako je jedan od prioriteta Međimurske županije ravnomjeran razvoj svih mjesta u Međimurju te će tako Općina Goričan i dalje imati punu potporu Međimurske županije.   

Okupljenima su se obratili izaslanik Vlade Republike Hrvatske, gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak te zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak koji su pohvalili rad općine, brojne realizirane projekte te se osvrnuli na činjenicu kako se u Međimurskoj županiji pametno i maksimalno iskorištavaju sredstva dostupna iz Europskih fondova „Međimurje je postalo poželjno mjesto za život“, zaključio je izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora, gradonačelnik Srpak.

Na samoj svečanosti uručena su javna priznanja zaslužnim mještanima. Zahvalnice Općine Goričan dobili su – Odbojkaška ekipa Osnovne škole Goričan za osvojeno prvo mjesto na županijskom natjecanju, Ivan Petak za rad i pomoć u razvoju vatrogastva na području Općine, Marija Petric za izniman trud i zalaganje u Udruzi umirovljenika Goričan, Ana Stanko za doprinos u razvitku kulturne baštine Goričana, Katarina Varošanec za aktivno sudjelovanje na manifestacijama, festivalima, smotrama te doprinosu na području kulture Općine Goričan, Stjepan Markač za iznimno zalaganje i trud u nogometnom klubu Trnava, Đuro Cvija za izniman doprinos na području kulture, Agneza Logožar za nesebičan volonterski rad u župnom Caritasu. Zahvalnice su primili i sudionici prve Vjeronaučne olimpijade 1973. godine – Stjepan Sinković, Željka Fileš, Stjepan Horvat, Marija Fileš (Špoljarić), Nada Markan (Zadol) i Josip Špoljarić.

Godišnje nagrade Općine Goričan primili su – Kristina Ivković za 20 godina aktivnog rada u DVD-u Goričan, Marko Horvat – Metalni za osvojeno mjesto viceprvaka Hrvatske u utrkama ubrzanja s motociklima, Zlatko Jakšić dugogodišnjem domaru NK Trnava za trud i doprinos nogometnom klubu, Mihael Pongrac za osvojeno prvo mjesto na svjetskom natjecanju u pecanju, Dominik Dominik za osvojeno prvo mjesto na državnom natjecanju mladih svirača, Mažoretkinje Goričan za zapažene uspjehe na državnim, europskim i svjetskim prvenstvima, DVD Goričan za 135 godina neprekidnog rada i djelovanja.

Nagradu za životno djelo poshumno je dodijeljeno Leonardu Gudlinu.

Svečanoj sjednici nazočili su zamjenik župana  Međimurske županije Josip Grivec, predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina s potpredsjednikom Ivicom Baksa, saborska zastupnica Boška Ban Vlahek, načelnici općina Kotoriba, Mala Subotica, Donji Kraljevec, Vratišinec, Donji Vidovec, Donja Dubrava, svećenici Pavao Markač i Josip Drvoderić, ravnatelji, direktori javnih poduzeća i brojni mještani.

Svojim nastupom Svečanu sjednicu su uveličali Crkveni zbor župe sv. Leonard, tamburaši KUD-a Goričan te Dominik Dominik na baritonu.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content