Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Kroz projekt „Kultivator kao generator“ u području dobrog upravljanja i komunikacije kapacitete ojačale 43 organizacije civilnog društva

Datum objave: 22. lipnja 2023.

Neizostavni dio dobrog upravljanja svake organizacije su komunikacije i odnosi s javnošću.  Udruga Kultivator, Međimurska županija i Općina Nedelišće prepoznali su potrebu unapređenja znanja i vještina predstavnika organizacija civilnog društva u izgradnji i održavanju odnosa s medijima i institucijama te s ciljem jačanja njihovih komunikacijskih vještina pokrenuli provedbu projekta „Kultivator kao generator“ .

U okviru projekta provodile su se komunikacijske radionice na koje su se uz predstavnike organizacija civilnog društva odazvali i predstavnici institucija, tijela državne uprave i privatnih tvrtki. Obuhvaćene su čak 43 organizacije civilnog društva koje aktivno djeluju na području Međimurske županije, a na radionicama koje su sadržavala sve komunikacijske aspekte relevantne za jednu organizaciju, ukupno je sudjelovalo 105 osoba.

U tri ciklusa održane su sljedeće radionice: Javni nastup, Komunikacija s institucijama, Krizno komuniciranje, Odnosi s medijima i Korištenje društvenih mreža. 

Nastavno na održane radionice, osmišljen je i izrađen digitalni priručnik koji obrađuje ključne aspekte komunikacije u neprofitnom sektoru, nudeći stručne savjete i primjere dobre prakse za izgradnju uspješne komunikacijske strategije. Rezultat je to zajedničkog napora stručnjaka iz područja komunikacije i neprofitnog sektora koji su prepoznali potrebu za unaprjeđenjem znanja i vještina navedene skupine u izgradnji i održavanju kvalitetnih odnosa s ciljanim skupinama u koje spadaju mediji, institucije, članovi te građani.

Zaposlenjem dvaju članova koji su završetkom programa osposobljavanja ojačali kapacitete u području financijskog upravljanja i prikupljanja sredstava, razinu profesionalnosti podigla je i Udruga Kultivator. Projekt se provodio u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. -2020. Europskog socijalnog fonda, Poziva Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice u trajanju od 18 mjeseci (do 23. lipnja 2023. godine), bespovratnim sredstva Europskog socijalnog fonda (85%) te Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske iz državnog proračuna RH (15%).

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content