Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Centar za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu proslavlja tri godine djelovanja

Datum objave: 19. lipnja 2023.

Centar za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu, kojim upravlja javna ustanova Međimurske županije – Međimurska priroda, proslavlja tri godine djelovanja.

Centar je otvoren 19. lipnja 2020. godine i plod je uspješno provedenog EU projekta, te je do danas u njegovu sadržaju i programima uživalo više od 13.000 posjetitelja.

U Centru Med dvemi vodami, koji predstavlja i ishodišnu točku Regionalnog parka Mura-Drava, prezentiraju se blaga prirodne baštine Međimurja, te provode  tečajevi i radionice u suvremeno opremljenom prostoru.

U Centru posjetitelje očekuje sadržaj dviju galerija Mure i Drave sa stalnim postavom, interpretacijska brvnara Moj hrast Adam, dječje igralište, a proljetos – na Međimurski dan rijeke Mure – otvorena je i poučna staza nazvana "Čovjek i rijeka" koja priča priču o stoljetnom životu ovdašnjih ljudi čvrsto vezanih uz hirovitu, lijepu Muru.

Fotografije: Međimurska priroda - Javna ustanova za zaštitu prirode / Međimurska županija

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content