Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Najmlađi mještani Strahoninca atraktivnim programom uljepšali proslavu dana Općine

Datum objave: 2. lipnja 2023.

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u Strahonincu je obilježen je Dan Općine Strahoninec, uz prisustvo brojnih uzvanika i gostiju, ali i velikog broja mještana. Bila je to prilika predstavnicima Općine da rezimiraju učinjeno u proteklom razdoblju, te najave daljnje planove i korake.

„Kroz godine smo ostvarivali brojne projekte kojima smo poboljšali kvalitetu života našeg stanovništva. Strahoninec je sve privlačnije mjesto za život u kojem mlade obitelji nalaze svoje mjesto pod suncem,“  rekao je uvodno predsjednik Općinskog vijeća Općine Strahoninec Vladimir Lepen.

Načelnik općine Franjo Lehkec u svom je govoru istaknuo kako se svi projekti  provode u okviru planirane dinamike: „Preostaje nam uređenje odvodnje u Ulici Josipa Bajkovca, a pred završetkom smo rješavanja imovinsko-pravnih odnosa za otvaranje uličnog koridora u Vrtnoj ulici. Pred nama je provođenje postupka javne nabave za dogradnju Dječjeg vrtića Suncokret te završetak uređenja pješačkih staza u ulicama Pavleka Miškine i Matije Gupca. Osobito smo ponosni na  postignuća naše Osnovne škole, najbolje u Međimurju!“, kazao je općinski načelnik Lehkec, dodavši kako Općinu Strahoninec, Međimurska županija podupire u njezinom razvoju.

Župan Međimurske županije Matija Posavec je, uz čestitke rukovodstvu i djelatnicima Općine te mještanima rekao kako je Strahoninec primjer uređenosti i općine koja svojim mještanima nudi visok standard života te ugodno mjesto za život. „Drago mi je da je Strahoninec prepoznao potrebe svojih mještana i među prvima krenuo u projekte financiranja prijevoza, užine i radnih materijala za učenike, potporama za umirovljenike. Uz podršku da nastavite sa tim projektima, potrebno je iskoristiti priliku u kojoj je Strahoninec dio urbane aglomeracije grada Čakovca, te je zajedno sa Nedelišćem, Šenkovcem i Pribislavcem te su na raspolaganju nova sredstva europskih fondova u ITU mehanizmu, i to će dati dodatni zamah u razvoju cijelog ovog područja,“ kazao je župan te dodao kako je projektna dokumentacija za dogradnju osnovne škole spremna kako bi se kandidirala na natječaj. „Čekamo raspisivanje natječaja kako bi prijavili 15-ak škola te sportske dvorane u Međimurskoj županiji, među kojima i dogradnju Osnovne škole u Strahonincu, te kako bi sve naše osnovne škole mogle prijeći na model jednosmjenske nastave.“

Izaslanici predsjednika Hrvatskog sabora, gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, i predsjednika Vlade Republike Hrvatske, gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek,  čestitali su čelnicima na uloženom i ostvarenom te naglasili kako je priča o Općini Strahoninec, priča o uspjehu. „Svojim mještanima iz godine u godinu osiguravate bolji životni standard i stvarate preduvjete za daljnji razvoj. Čestitke na tome.“

Program svečane sjednice svojim nastupom upotpunili su Pjevački zbor Strahoninec, Djeca iz skupine „Žabice“ iz Dječjeg vrtića Suncokret, Tamburaška skupina OŠ Strahoninec te članovi školske dramske skupine koji su kroz predstavu predstavili povijest mjesta.

Svečanoj sjednici nazočili su predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, saborske zastupnice Boška Ban Vlahek i Andreja Marić, gradonačelnica grada Čakovca Ljerka Cividini, načelnici: Dekanovca Ivan Hajdarović, Belice Zvonimir Taradi, Vratišinca Mihael Grbavec, Podturna Perica Hajdarović, Svetog Jurja na Bregu Anđelko Nagrajsalović, Nedelišća Nikola Novak, Svetog Martina na Muri Martin Srša, direktori javnih poduzeća te brojni mještani.

Današnja svečanost bila je prilika da se mještani prisjete bogate povijesti svojeg mjesta i svojih predaka. Mnoge općine diljem Međimurja prepoznatljive su po nekim svojim obilježjima i tradiciji – pa je tako Općina Strahoninec u mjesnom parku postavila spomenik hantlaru kako bi mlađe generacije upoznali s poviješću svojeg mjesta.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content