Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurje mirisalo na katruže – hvala svima koji su se uključili u akciju „Katruže za Katružu“

Datum objave: 1. lipnja 2023.

Međimurska zaklada solidarnosti „Katruža“ i ove je godine organizirala akciju „Katruže za Katružu“ koja je započela u Svetoj Mariji 25. svibnja, a u subotu 27. svibnja 2023. godine održana je u Čakovcu, Prelogu, Murskom Središću, Belici, Nedelišću i Donjem Vidovcu.

U Svetoj Mariji akciju su provele članice Društva žena te prikupile 467,50 eura, dok su u Prelogu članice Priločkog srca i Društva žena iz Goričana sakupile 862 eura. Akcija je naišla na dobar odjek i u Murskom Središću gdje je prikupljeno 490 eura, u Belici 493 eura, a u Nedelišću 155 eura. U sva tri navedena mjesta dobrotvornu akciju provele su udruge žena, a u Donjem Vidovcu „Katruže za Katružu“ organizirala je Općina te prikupila 311 eura. U Čakovcu su prilozi građana dosegnuli 743,48 eura, što ukupno iznosi 3.521,98 eura.

Od srca zahvaljujemo aktivistima, volonterima i građanima koji su ponovno pokazali veliko srce i empatiju prema ljudima u potrebi. Zahvaljujemo učenicima i djelatnicima osnovnih škola u Strahonincu, Maloj Subotici, Šenkovcu i Pribislavcu koji su nam pomogli u prikupljanju katruža.

Međimurci su ponovo pokazali  humanost i dobrotu te svojim prilozima osigurali terapije i lijekove bolesnim sugrađanima.

                                           MEĐIMURSKA ZAKLADA SOLIDARNOSTI „KATRUŽA“

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content