Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Županijsko vatrogasno natjecanje djece i mladih ponovo okupilo više od 1000 sudionika

Datum objave: 28. svibnja 2023.

Sportsko-rekreativnim centrom Mladost u Čakovcu u subotu je uistinu zavladala – mladost. Više od 1000 sudionika okupilo je novo Županijsko vatrogasno natjecanje djece i mladih koje je još jednom dokazalo razvijenost natjecateljskog vatrogastva u našem kraju, ali i otkrilo da zahvaljujući tradiciji sva naša dobrovoljna vatrogasna društva imaju budućnost.

Natjecanje je održano u organizaciji Vatrogasne zajednice Međimurske županije, a natjecalo se više od 1000 djece i mladih iz cijelog Međimurja na što su posebno ponosni predsjednik VZ MŽ Mario Medved i vatrogasni zapovjednik MŽ Robert Meglić.

Voditelj natjecanja bio je Mladen Kanižaj, a natjecanje se odvijalo u četiri kategorije. Prve tri plasirane ekipe u kategoriji mladeži plasirale su se na državno natjecanje koje se održava ove godine u rujnu u Novalji, dok ekipe podmlatka idu u koordinacijska natjecanja. Najmlađi član na natjecanju bio je Noa Trojnar iz DVD-a Strahoninec koji je osvojio simpatije svih sudionika natjecanja.

DVD Pretetinec odnio je pobjedu u kategoriji pomladak žene, drugo mjesto zauzela je ekipa DVD-a Donji Mihaljevec, a treće mjesto DVD Mala Subotica. U toj kategoriji natjecalo se 14 ekipa.

DVD Palinovec I najbolji je bio u kategoriji pomladak muški, dok je drugo mjesto zauzeo DVD Donji Mihaljevec, a treće mjesto DVD Donji Hrašćan. U kategoriji se natjecalo 49 ekipa.

Ekipa DVD Gardinovec najbolja je bila u dvije kategorije, ženska mladež i muška mladež.

DVD Palinovec zauzeo je drugo mjesto u kategoriji ženska mladež, a treća je bila ekipa DVD-a Krištanovec. 9 ekipa natjecalo se u ovoj kategoriji.

DVD Krištanovec zauzeo je drugo mjesto u kategoriji muške mladeži, a ekipa DVD-a Sveta Marija bila je treća u konkurenciji od 20 ekipa.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Robert Meglić pohvalio je predanost svih dobrovoljnih vatrogasnih društava u našem kraju koji uspješno motiviraju djecu i mlade na angažman o čemu svjedoči i ovo najmasovnije sportsko natjecanje u Međimurju.

Čestitke svim natjecateljima na sudjelovanju uputili su župan Međimurske županije Matija Posavec i predsjednik gradskog vijeća Grada Čakovca Josip Varga koji su poručili kako je prekrasno na okupu vidjeti ovolik broj mladih vatrogasaca. „Svi koji ste danas sudjelovali na natjecanju, budite ponosni na sebe. Vi osiguravate budućnost vatrogastva u Međimurju, i pridonosite očuvanju tradicije vatrogastva u našoj županiji,“ rekao je župan Posavec te natjecateljima zaželio puno sreće na državnom natjecanju.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content