Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Mladi robotičari Hrvatske natjecali se u Centru znanja u sklopu programa međunarodne konferencije o primjeni dronova

Datum objave: 26. svibnja 2023.

U završnom danu međunarodne konferencije o primjeni dronova, održane u Centru znanja Međimurske županije te u Zračnoj luci Čakovec, 26. svibnja otvoreno je i nacionalno natjecanje mladih robotičara, programera te eletroničara. 73 natjecatelja i 23 mentora, među kojima 15 osnovnoškolskih ekipa natjecat će se u robotici, a osam ekipa iz srednjih i osnovnih škola u drugim područjima novih tehonologija i njihove primjene.

Učenice i učenike iz Vinice, Rovinja, Zagreba, Male Subotice, Josipovca, Popovače, Kutine, Krapine, Čabra, Bjelovara i Čakovca ocjenjivat će stručni žiri u čijem sastavu su predstavnici izlagača na međunarodnoj konferenciji (C)UAV & Robotics Show Europe 2023 iz Singapura, Velike Britanije i Hrvatske.

Natjecanje mladih u primjeni suvremenih tehnologija u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje jedan je od sadržaja kakvima želimo kontinuirano obogaćivati Centar znanja Međimurske županije. Provedite današnji dan u pozitivnoj natjecateljskoj atmosferi te pokažite  svoju inovativnost, kreativnost te stečeno znanje“, poručio je na otvorenju župan Međimurske županije Matija Posavec mladim natjecateljima.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content