Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Općina Šenkovec slavi Dane općine uz bogat program i velike planove za budućnost

Datum objave: 20. svibnja 2023.

U Šenkovcu se Dan općine vezuje uz blagdan svete Jelene Križarice, zato će se se u sklopu ovogodišnje proslave, upravno u ponedjeljak, 22. svibnja održati i Dan otvorenih vrata vrijednog povijesnog kompleksa sv. Jelene Križarice.

Svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana općine, održana 19. svibnja, okupila je velik broj uzvanika i mještana. Predsjednik Općinskog vijeća Alen Lajtman, otvorio je svečanu sjednicu te govorio o radu općinskog vijeća u proteklih godinu dana te daljnjim projektima koje će Općina provoditi.

Načelnik Općine Šenkovec Robert Meglić najavio je ubrzani razvoj: „Upravo se na našem području, uz sufinanciranje Državne geodetske uprave, vrše katastarske izmjere, a završili smo uređenje sportskih terena, pješačke staze u Parku Europske unije te trga s fontanom. Također ishođena je dozvola za rekonstrukciju kvarta Prvomajska što nam je, uz sanaciju Dječjeg vrtića Vrapčić iznimno važno ulaganje. I dalje ćemo kao humana sredina skrbiti za najranjivije u našoj sredini kao i na potrebe mještana o čemu svjedoče naša velika ulaganja u socijalni program“, rekao je načelnik Meglić.

Šenkovčankama i Šenkovčanima te njihovom rukovodstvu čestitali su zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec i gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak.

Posthumno je javno priznanje Općine dodijeljeno Danici Korunić, ženi velikog srca i velikog entuzijazma kojima je obogaćivala sredinu u kojoj je živjela. Naročito je bila posvećena promicanju sporta i rekreacije u sklopu djelovanja udruge Sport za sve na ovom području.

U prigodnom programu nastupili su Zbor Osnovne škole Petar Zrinski Šenkovec te skupina Iskrice iz Dječjeg vrtića Vrapčić, a za glazbenu podlogu na kraju sjednice zaslužni su bili tamburaši iz TZ-a Žice Šenkovec.

Svečanosti sjednice Općinskog vijeća prisustvovali su gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, načelnik Općine Vratišinec Mihael Grbavec, načelnik Općine Mala Subotica Valentino Škvorc, načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović, načelnik Općine Domašinec Mario Tomašek, načelnik Općine Dekanovec Ivan Hajdarović, načelnik Općine Strahoninec Franjo Lehkec te predstavnici javnih i privatnih poduzeća.

Fotografije: Sanja Heric

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content