Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Općina Donji Kraljevec proslavila 30 godina djelovanja

Datum objave: 6. svibnja 2023.

Povodom obilježavanja Dana Općina Donji Kraljevec te 30 godišnjice utemeljenja, u Donjem Kraljevcu održana je svečana sjednica Općinskog vijeća, uz spomen na prvu konstituirajuću sjednicu tamošnjeg Općinskog vijeća koja se održala 7. svibnja 1993. godine. Zajedničkom sinergijom žitelja Općine, svakodnevnim radom, trudom općina Donji Kraljevec ubraja se u sredine koje na osnovi registriranih privrednih objekata, obrta, OPG-ova i gospodarskih aktivnosti imaju veliki razvojni potencijal u Međimurskoj županiji.

Svečana sjednica bila je prilika da se zaslužnim pojedincima i udrugama dodijele općinska priznanja. Priznanje za životno djelo dobio je Antun Marodi, za poseban doprinos u razvoju gospodarstva, Grb Općine primili su Ivan Markati za dugogodišnji rad na području političkog, društvenog i sportskog života te Josip Sabol za dugogodišnji rad na području vatrogastva.

Plakete su primili STK „Donji Kraljevec“ za 20 godina aktivnog i zapaženog djelovanja u području sporta, OPG „Srpak Tomislav“  za razvoj i kvalitetu gospodarskog i društvenog života, Darko Kolarić za 45 godina aktivnog i zapaženog djelovanja u području vatrogastva i društvenog djelovanja te Stjepan Jurčec za 30 godina aktivnog i zapaženog djelovanja u području sporta.

Dodijeljena su i priznanja uspješnim učenicima s područja Općine Donji Kraljevec koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima, odnosno učenicima koji su sudjelovali na državnim natjecanjima, a to su David Blažeka i Dorian Strbad za osvojeno 1. mjesto na hrvatskom prvenstvu iz robotike, Nikola Kovač za sudjelovanje na državnom natjecanju mladih tehničara i Gabrijel Višnjić za sudjelovanje na državnom natjecanju iz informatike, dok su Gloria Kovač, studentica Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zgrebu i Martina Halić studentica Filozofskog fakulteta u Zagrebu dobitnice Rektorove nagrade.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Općinskog vijeća Mladen Taradi, dok je o postignućima i planovima brojnim uzvanicima govorio načelnik Miljenko Horvat, koji je zahvalio svim mještanima na doprinosu koji ulažu u razvoj Općine, pritom naglasivši kako svojim programima i potporama usmjerenih prema mještanima teže prema tome da zadrže mlade u općini

Svečanoj sjednici prisustvovali su brojni gosti, među kojima, župan Međimurske županije Matija Posavec, zamjenik župana Josip Grivec, gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, saborska zastupnica Boška Ban Vlahek, načelnica XV. okruga Budimpešte Cserdiné Németh Angela, načelnici susjednih općina i prijateljskih općina iz Mađarske, načelnik Općine Bale Edi Pastrovicchio s kojom je Općina Donji Kraljevec nedavno potpisala Sporazum o suradnji s ciljem razvoja uzajamno korisne suradnje i prijateljskih odnosa, kao i brojni predstavnici političkog, društvenog i gospodarskog života Međimurja.

Načelnik Općine Bale Edi Pastrovicchio kazao je kako suradnja između Bala i Donjeg Kraljevca traje već gotovo četiri godine, a Sporazum o suradnji sklopljen je kako bi zajednički unaprijedili gospodarski, društveni i kulturni razvitak općina.

Župan Međimurske županije Matija Posavec čestitao je žiteljima te aktualnim i bivšim čelnicima ove velike općine njihov dan i obljetnicu: „Čestitam svima koji su u proteklih 30 godina radili, stvarali i gradili općinu Donji Kraljevec, koja je danas jedna od najrazvijenijih u Međimurju.“

U umjetničkom dijelu programa nastupili suUdruga Pjesma općine Donji Kraljevec i dječja sekcija KUD-a Donji Kraljevec. Program Dana općine Donji Kraljevec odvijat će se do 14. svibnja uz brojne sportske, edukativne te kulturne sadržaje.

Fotografije: Studio M

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content