Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Obrtnička komora Međimurja dodijelila 52 nove majstorske diplome

Datum objave: 5. svibnja 2023.

Danas Obrtnička komora Međimurja održala svečanost povodom novog ciklusa dodjele majstorskih diploma. Podijeljene su 52 diplome za 50 kandidata  i to iz sedam hrvatskih županija te za dva kandidata iz Njemačke te jednog iz Austrije. Uz Međimursku županiju iz koje dolazi 30 kandidata, novi majstori – i to iz 18 strukovnih područja – su iz Varaždinske, Istarske, Krapinsko-zagorske, Virovitičko-podravske, Zagrebačke te Karlovačke županije.

Diplome su im uručili župan Međimurske županije Matija Posavec, predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Dražen Novak i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Čakovca David Vugrinec. Međimurska komora majstorske ispite organizira i provodi od 1996. godine i do sada je položeno 864 majstorskih ispita. Uz najčešće motive, otvaranje vlastitog ili preuzimanje obiteljskog obrta, razlozi polaganja majstorskih ispita su i mogućnosti dobivanja dozvole za provođenje praktične nastave i korištenje mjera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, rad u strukovnim školama na mjestu stručnog nastavnika, ali i rad u inozemstvu.

Župan Međimurske županije Matija Posavec čestitao je novim majstorima poželjevši im uspjeh u daljnjem radu te kazao kako na području Međimurske županije trenutno posluje više od 1.570 obrta, što je primjer kvalitetnog ulaganja u najvažniju granu gospodarstva. „Ključno je da imate radna mjesta i poslovnu motivaciju, a stjecanje majstorskih diploma uspjeh je i Međimurske županije jer želimo razvijati dobre uvjete za razvoj obrtništva i gospodarstva,“ kazao je župan te poručio kako će Županija i dalje sufinancirati stipendije za deficitarna zanimanja u suradnji s Obrtničkom komorom kao i nastupe obrtnika na sajmovima.

„Titula majstora dokaz je stručnosti i kvalitete te vam pruža veće mogućnosti na radnom mjestu, otvaranju obrta kao i u stjecanju funkcije mentora,“ rekao jepredsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Dražen Novak čestitavši majstorima.

Majstorske diplome autolakirera primili su Zvonko Hižman i Mario Novak, za automehaničara Nikola Zadravec, a diplome za autoservisera Damjan Kutnjak, Mihajel Pokrivač, Matteo Rašić, Sandro Šipek, Darko Debelec, Leon Kalamari, Alen Kontrec, Mario Kozjak, Bojan Lovrek, Mario Otorepec, Stjepan Poljak, Branimir Rojko, Dominik Vrtarić te Ivan Zrinić. Majstori bravari postali su Denis Ivković, Branko Pongrac, Vladimir Ristić, Danijel Sačer, te Kristijan Švenda koji ima i majstorsku diplomu tokara.  Tomica Golec primio je također diplomu za majstora tokara, a Robert Škobić majstorsku diplomu dimnjačara. Majstori elektroinstalateri su Božidar Jambrović, Dragutin Jug i Marko Vincetić, a elektromehaničar Neven Palačić. Majstorice očne optičarke su Natalija Maček i Renata Behin, pedikerka je Sandra Bubanić, a plinoinstalateri Tomislav Andrašec, Kristijan Burjek, Nenad Perčić, te Tomislav Kučar koji je primio i majstorsku diplomu za vodoinstalatera.  Soboslikari ličioci su Davor Jambrović i Marko Vasić, a stolar Antonio Zoka. Majstorske diplome primili su i Marino Calvi, Ivan Triplat, Robert Hrg i Mladen Levanić za strojobravare, zatim Josip Bijak, Karolina Kirinčić i Krešimir Šincek za tapetare, te Dragomir Kolačko, Marko Križanec i Siniša Posavec za tesare i Ivan Bračić te Mario Horvat za vodoinstalatere, instalatere grijanja i klimatizacije.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content