Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Mladi prijatelji knjige na međunarodnom natjecanju čitanjem se izdigli do zvijezda

Datum objave: 5. svibnja 2023.

Danas je u Srednjoj školi Čakovec, III. Osnovnoj školi Čakovec, te Graditeljskoj školi i sportskoj dvorani,  održano međunarodno natjecanje Čitanjem do zvijezda u organizaciji međimurskog Knjižničarskog društva, održano u sklopu obilježavanja Dana Međimurske županije, koje je okupilo najuspješnije učenike s nižih razina natjecanja. Riječ je o Nacionalnom projektu u sklopu kojeg se, osim popularizacije knjige među mladima, vrednuje znanje i potiče kreativnost.

Natjecatelje, mentore i organizatore pozdravio je zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec poručivši mladimada ga veseli što među učenicima vidi veliki broj prijatelja knjige: „Svi znamo koliko knjiga oplemenjuje čovjeka i zato joj budite prijatelji. Organizatorima čestitam na izvrsno priređenom natjecanju, a mladim čitačima želim još mnogo lijepih knjiga u iskustvu i uspjeh na ovom i budućim natjecanjima“, rekao je Josip Grivec.

Natjecateljima i uzvanicima obratio se i Dražen Ružić, voditelj projekta i voditelj županijskog Stručnog vijeća školskih knjižničara: „Godine 2009. započeli smo ovaj naš put ka zvijezdama. Tada smo vjerovali, a danas smo sigurni da je taj put dobar jer vodi do srca naših učenika i stvara nove prijatelje knjiga.“

Čast nam je što je Čakovec danas ugostio više od 400 učenika iz Hrvatske i drugih zemalja i drago nam je što ovo natjecanje raste iz godine u godinu“, naglasio je David Vugrinec.

U Županiji  je prije natjecanja priređen prijem za mentore mladih natjecatelja koje su primili župan Međimurske županije Matija Posavec, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Nives Kolarić Strah te pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Čakovca David Vugrinec.

U poslijepodnevnim satima sveučilišni profesor i književnik iz Čakovca Krunoslav Mikulan družio se s natjecateljima na prigodnom književnom susretu.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content