Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Godišnja skupština Udruge umirovljenika Preloga uz proslavu zlatnog pira

Datum objave: 15. travnja 2023.

Udruga umirovljenika grada Preloga u petak je održala svoju godišnju skupštinu, a u svečanom dijelu uputili čestitke bračnim parovima uključenima u rad udruge koji ove godine slave 50 godina braka.

U multimedijalnoj dvorani Muzeja Croata inuslanus Grada Preloga, preloški umirovljenici rezimirali su realizirane aktivnosti tijekom protekle godine, te usvojili program rada za naredno razdoblje. Predsjednik Udruge Franjo Novak zahvalio je Međimurskoj županiji i Gradu Prelogu na pomoći koju pružaju umirovljenicima „Puno nam znači što imamo besplatni prijevoz autobusom, popuste na čakovečkim bazenima i u toplicama Sveti Martin, besplatnu članarinu u Knjižnici Prelog, kao i mnoge druge pogodnosti. Time pokazujete kako smo vam i dalje bitni članovi zajednice.“

Udruga tijekom godine provodi brojne aktivnosti kako bi se članovi što aktivnije družili te na taj način potiču socijalnu i društvenu aktivnost kod osoba starije životne dobi.  Članovi udruge posjećuju svoje bolesne i nemoćne članove, provode akcije mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi, a vrlo su aktivni i u sportskim aktivnostima.

Marija Markač, dopredsjednica Udruge iznijela je financijsko poslovanje udruge u prošloj godini, a Nada Blažeković izvještaj Nadzornog odbora. Voditeljice sekcije Udruge umirovljenika Prelog iznijele su svoja izvješća, pa je tako Martina Herman predstavila plesno-scensku sekciju, Nada Blažeković -sportsku sekciju, Marija Jasnić -Klub nordijskog hodanja, Olga Hoblaj - kreativne radionice, a članica Marija Blažeka govorila je o senior trivia kvizevima, koje vode Nada Mlinarec i tajnica Matea Balent.

Skupština je imala i svoj svečani dio na kojem su upućene čestitke bračnim parovima uključenima u rad udruge koji ove godine slave 50 godina braka, dok je svečanost uljepšao Pjevački zbor udruge i tamburaši „Miris čempresa“.

Predsjednik Udruge umirovljenika Prelog Franjo Novak, zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, bračnim su parovima uz prigodan poklon čestitali na zlatnom piru.

Ove godine 50 godina braka slave- Marija i Petar Mikec, Božica i Mato Gašparić te Dragica i Ladislav Pintač iz Cirkovljana, Nevenka i Drago Pavlović, Nada i Željko Pavčec, Katarina i Stjepan Zadravec, Štefanija i Mijo Bašić te Marija i Antun Pianec iz Preloga.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content