Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurska županija pomaže obrtnicima Međimurja u promotivnim aktivnostima

Datum objave: 13. ožujka 2023.

"Ovaj sporazum je šansa koju obrtnici koriste, a radi se o sudjelovanju na sajmovima od Varaždina, Osijeka, Splita pa do inozemstva. Osim izlaganja, sajmovi su redovito prilika za učenje i sklapanje poslova. Nastavljamo i našim sjajnim projektom stipendiranja učenika koji se obrazuju za deficitarna obrtnička zanimanja i za tu namjenu Međimurska županija u ovoj godini uložit će oko 20.000 eura", istaknuo je župan Matija Posavec.

Međimurska županija već četrnaest godina članovima Obrtničke komore Međimurske županije sufinancira nastupe na sajmovima i manifestacijama. Sporazum koji će međimurskim obrtnicima i dalje omogućiti izlaganja na sajmovima u 2023. godini, s predsjednikom Obrtničke komore Međimurske županije Draženom Novakom potpisao je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Suradnja s Obrtničkom komorom seže još u 2003. godinu kada je Županija u suradnji s jedinicama lokalne samouprave počela provoditi projekt stipendiranja učenika koji se obrazuju za obrtnička zanimanja, a od 2009. godine s Obrtničkom komorom se sklapaju sporazumi o potporama za izlaganje na sajmovima.

Zahvaljujem Međimurskoj županiji i županu Posavcu na prepoznavanju potreba obrtnika. Izlaganja na sajmovima su nam i u današnje vrijeme iznimno važna jer se, usprkos internetskoj prezentaciji, vraća potreba da ljudi uživo vide i uvjere se u kvalitetu određenog proizvoda, zbog čega i raste interes naših članova za taj oblik promoviranja“, rekao je predsjednik Obrtničke komore Dražen Novak.

Župan Međimurske županije Matija Posavec zahvalio je na dugogodišnjoj i uspješnoj suradnji s Obrtničkom komorom i naglasio kako komora istinski brine o svojim članovima. „Posljednjih nekoliko godina bilježimo iznad 1.500 aktivnih obrta u Međimurju sa stalnom tendencijom rasta, u ovom trenutku riječ je o 1.542 obrta (od čega je 1.526 obrta aktivno),“ istaknuo je župan Posavec te kazao kako je ovaj sporazum šansa koju obrtnici koriste kako bi osim izlaganja dobili priliku za učenje i sklapanje poslova. „Nastavljamo i s našim sjajnim projektom stipendiranja učenika koji se obrazuju za deficitarna obrtnička zanimanja i za tu namjenu Međimurska županija u ovoj godini uložit će oko 20.000 eura. Time naš obrazovni sustav prilagođavamo tržištu rada, što nam je iznimno važno.“

Krajem travnja i u svibnju Međimurska županija će biti partner velikog sajma obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava u Šibensko-kninskoj županiji, sajam svake godine posjećuje više od deset tisuća posjetitelja pred kojima će i naši OPG-ovi prezentirati svoje proizvode.

„Sve oznake, nagrade i titule koje dobivamo kao uspješna Županija, prilika su i našim obrtnicima da ih iskoriste u promoviranju svojih vrlo kvalitetnih proizvoda o kojima svjedoče gospodarski rezultati“, naglasio je župan Matija Posavec.

Potpisivanju Sporazuma vrijednog 9.290 eura nazočili su i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Darko Radanović, voditeljica Odsjeka za gospodarstvo Barbara Marciuš te tajnik Obrtničke komore Međimurske županije Robert Varga.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content