Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Čestitka župana Matije Posavca povodom Međunarodnog dana žena

Datum objave: 8. ožujka 2023.

Međunarodni dan žena obilježava se 8. ožujka svake godine kako bi se naglasila ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola.

Čestitku povodom Međunarodnog dana žena uputio je župan Međimurske županije Matija Posavec:

Drage Međimurke, drage žene, povodom Međunarodnog dana žena, podsjetnika na borbu koju su vaše prethodnice u povijesti morale proći, osvijestimo položaj žene u suvremenom društvu. Uz sjećanje na sve hrabre žene koje su utrle put ravnopravnosti i tolerancije želim da zajedno nastavimo njegovati zajednicu na tim temeljima.  Vjerujem da zajedničkim djelovanjem cilj o sigurnom, humanom i potpuno ravnopravnom društvu možemo dosegnuti.

Stoga neka nas obilježavanje ovog dana podsjeća da je potreban nastavak rada na postizanju istinskog priznanja žena. Jer, ravnopravnost u profesionalnim okruženjima ne znači da su žene prestale biti majke, supruge, bake, zato vam na svakom koraku želimo s poštovanjem pružiti podršku.

Svijet žena zaslužuje osobito poštovanje jer je u njegovoj simbolici sazdana snaga čovječanstva. Žena je simbol novog života, bezuvjetne ljubavi, predanosti i izdržljivosti.

Zato svim ženama, a osobito našim Međimurkama, upućujem najiskrenije čestitke u ime Međimurske županije, svih mojih suradnika, kao i u svoje ime, te vam od srca želim sretan Dan žena!

ŽUPAN

Matija Posavec

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content