Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Župan Međimurske županije i gradonačelnica Čakovca o zajedničkim projektima važnima za razvoj Grada Čakovca

Datum objave: 20. veljače 2023.

U ovom trenutku Međimurska županija na području grada Čakovca provodi brojne projekte čija ukupna vrijednost iznosi 140 milijuna kuna te će svi biti dovršeni u 2023. godini.

Župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenikom Josipom Grivcem i gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini s pročelnicima i suradnicima održali su radni sastanak o važnim projektima za Grad Čakovec.

S obzirom na to kako Međimurska županija provodi velike projekte na području grada Čakovca, današnji sastanak bio je operativnog karaktera kako bi stručne službe grada i županije napravile pregled projekata i definirali nove teme i ciljeve za naredno razdoblje kao i još veći razvoj glavnog grada Međimurske županije.

Župan Međimurske županije Matija Posavec rekao je kako se ovome trenutku na području Grada Čakovca provode mnogobrojni projekti koji se nalaze u nadležnosti županije, a njihova ukupna vrijednost doseže 140 milijuna kuna te će svi biti dovršeni do kraja ove godine.  „Pri kraju smo s energetskom obnovom bolnice, obnovom i adaptacijom Zavoda za javno zdravstvo te Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije, a sva tri projekta bit će završena do ljeta.“

Mnoga su ulaganja i u obrazovne ustanove, te je tako županija sufinancirala izgradnju balon-dvorane kod Učiteljskog fakulteta kao i obnovu pročelja fakulteta. Nakon vanjskog uređenja najveće sportske dvorane u Međimurju- dvorane Graditeljske škole, obnavlja se i oprema interijer dvorane, dok je pri samom kraju opremanje Regionalnog centra kompetentnosti u strojarstvu.

Velika su ulaganja i u našu bogatu kulturnu baštinu, a nakon velikog projekta revitalizacije fortifikacije muzeja Starog grada u tijeku su radovi na obnovi palače Muzeja Međimurja koji će biti završeni do ljeta, dok je u planu uređenje parkirališta uz palaču Muzeja.

Tema sastanka bili su i projekti za koje je spremna projektna dokumentacija kako bi se projekti mogli kandidirali na dostupne fondove, pa će se tako krenuti u obnovu Gospodarske škole, dogradnju Gimnazije Josip Slavenski te uređenje parka na toj lokaciji kao i projekt  „Zelena oaza“ kojim će se na prostoru bivšeg hipodroma urediti najveći sportsko-rekreacijski park u ovom dijelu Hrvatske.

„Pred potpisivanjem smo i za dva velika projekta vezana uz parkovnu arhitekturu: uređenje parka ispred doma umirovljenika te uređenje cesta i parkirališta u Centru znanja,“ rekao je župan Posavec

Kako je unaprjeđenje kvalitete medicinskih usluga i dalje prioritet Međimurskoj županiji, izrada projektne dokumentacije za izgradnju Centra palijativne medicine te izgradnja nove zgrade za sve bolničke laboratorije je u završnoj fazi, priprema se projektna dokumentacija za revitalizaciju četiri zgrada na prostoru bivše vojarne za potrebe poduzetničkog inkubatora, a formirat će se ITEO - treći znanstveni centar Međimurske županije.

Jedna od tema bila je realizacija budućih projekata koji su od interesa Čakovca i Međimurske županije, poput izgradnja Centra za odgoj i obrazovanje te uređenje sportskog terena iza dvorane Graditeljske škole, kao i izgradnja obilaznice Nedelišća prema Varaždinu koja je u fazi realizacije u administrativnom dijelu te sanacije ceste iz Gornjeg Kraljevca prema Novom Selu Rok, rekonstrukciji parkirališta kod bolničkog kruga kako bi se poboljšala dostupnost zdravstvenim ustanovama,  uređenje centra za pružanje usluga u zajednici u staroj zgradi Doma zdravlja te o uvođenju građanskog odgoja u škole.

„Bez obzira na to što mnogobrojne projekte realizira Međimurska županija sasvim sigurno da nam je ključna podrška Grada Čakovca. Zajednička nam je želja da ozbiljno, brzo i efikasno pristupimo jednom značajnom projektu za grad, a to je obnova pročelja zgrada u centru Čakovca“ zaključio je župan Posavec

Gradonačelnica Ljerka Cividini rekla je da Grad Čakovec provodi mnoge projekte koje privode kraju a koje su tijekom prošle godine prijavili za Nacionalni program otpornosti i oporavka „ Izgradit ćemo tri dječja vrtića, započinjemo dogradnju Dječjeg vrtića Cvrčak, te uskoro očekujemo izdavanje građevinske dozvole za dogradnju DV-a Cipelica te – u očekivanju raspisa natječaja za škole - projektiramo novi vrtić na jugu Čakovca. Također očekujemo raspisivanje natječaja kako bismo započeli gradnju dvorane u Kuršancu, dogradnju II. osnovne škole, a pripremili smo administraciju za gradnju IV. osnovne škole,“ rekla je gradonačelnica te istaknulakako je grad dobio milijun i pol kuna dobili za realizaciju projekta Zeleni Čakovec te prate natječaje za izgradnju novog regionalnog centra za vatrogastvo. „Najvažnije u novoj EU-omotnici do 2027. su ulaganja iz područja integriranog teritorijalnog ustroja gdje će sinergija Grada i Županije doći do izražaja. U tom ciklusu ulaganja namjeravamo prijaviti uređenje Trga Republike, ali i uređenje mnogih zelenih površina, te cestovne infrastrukture“, rekla je gradonačelnica Ljerka Cividini.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content