Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Tradicionalni obilazak dežurnih službi u novogodišnjoj noći - u novu 2023. godinu Međimurska županija ušla je mirno i bez posebnih incidenata

Datum objave: 1. siječnja 2023.

U novogodišnjoj noći zaposlenike dežurnih služni u Čakovcu posjetio je župan Međimurske županije Matija Posavec sa gradonačelnicom grada Čakovca Ljerkom Cividini. Obišli su Policijsku upravu Međimursku, Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije, Javnu vatrogasnu postrojbu Čakovec i Ravnateljstvo civilne zaštite – Služba civilne zaštite Čakovec Županijski centar 112.

Policijska uprava Međimurska nije imala intervencije, a  Ines Češnjaj voditeljica smjene sa dežurnim timom spomenula je kako je novogodišnja noć bila mirna, s obzirom na to da policija nije imala nijednu intervenciju ni zabilježila prometne nesreće kao ni značajnija kršenja javnog reda i mira.

Zapovjednik JVP Čakovec Mladen Kanižaj, rekao je da je kako tijekom novogodišnje noći vatrogasci nisu imali intervencija. Dežurnu ekipu tijekom novogodišnje noći činili su Stjepan Herman, Damir Tot, Marinko Tot, Renato Novak, Miljenko Palnec i Damir Tomašić. Vatrogasci su tijekom 2022. godine imali  1018 intervencija, što je za 117 intervencija više u odnosu na 2021. godinu.

 „U novogodišnjoj noći u Međimurskoj županiji, Županijski centar 112 zabilježio je 73 poziva od čega 38 namjenskih koja su proslijeđena hitnim službama. Tijekom 2022. godine ukupno je zabilježeno 19 043 poziva, a u prosjeku 52 poziva dnevno, što je 5 % manje u odnosu na 2021. godinu“ istaknuo je  pročelnik Službe civilne zaštite Čakovec Ladislav Söke. Dežurnu ekipu činili su Valentin Šipuš i Josip Vizir.

Zavodu za Hitnu medicinu Međimurske županije, dežurna liječnica Jezernik Petra, dr. med, rekla je kako su imali tek nekoliko intervencija do kojih niti jedna nije izravno povezana s novogodišnjem slavljem, navodeći kako je tijekom noći zabilježeno tek nekoliko manje-više uobičajenih intervencija. Zavod za Hitnu medicinu tijekom 2022. godine imao je 11 200 intervencija te više od 30 000 poziva.

Župan Međimurske županije Matija Posavec i gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini zahvalili su svima na dosadašnjem radu te pohvalili njihov plemeniti posao kao i značaj hitnih službi za sve naše građane. Svima njima kao i svim drugim djelatnicima dežurnih službi župan i gradonačelnica zaželjeli su sretnu i uspješnu novu 2023. godinu i u njoj što manje intervencija i posla.

„Ovo je još jedan dan kako obilazimo ljude koji brinu o nama 24 sata dnevno, tijekom čitave godine, i ovim putem im zahvaljujemo na njihovoj predanosti tom poslu i brizi o našim sugrađanima. Zahvaljujem im na tome i želim sve najbolje u idućoj godini“ rekao je župan Posavec.

Prva beba rođena u Međimurju u 2023. godini još se očekuje.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content