Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Veliko srce Čakovca u predblagdansko vrijeme! Humanitarnom akcijom pomoći će se 40-ak djece slabijeg imovinskog statusa

Datum objave: 10. prosinca 2022.

Četrdesetak djece koja odrastaju u težim socijalnim uvjetima, ove će blagdane dočekati poklon pod borom, zahvaljući velikom čakovečkom srcu. U okviru božićne akcije Grada Čakovca i Turističke zajednice grada Čakovca “Ukras ponesi, radost donesi“, Međimurci i Čakovčani priključili su se i ove godine adventskoj akciji, unatoč kiši, te će ispuniti skromne želje čakovečkih mališana.

U akciju se uključilo i šest škola kojima je Grad osnivač (I., II., III. Osnovna škola, COO, OŠ Ivanovec i OŠ Kuršanec) te su se pritom pobrinuli da svi zajedno povodom blagdana razveselimo najmlađe sugrađane. To su učinili izradom ukrasa za božićno drvce na Franjevačkom trgu na koje su djeca koja dolaze iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, njihovi školski kolege, napisali svoju želju.

Jedinstvene ukrase koji će ih još dugo podsjećati da su uvelike uljepšali dječje blagdanske trenutke, među prvima su uzeli čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini i međimurski župan Matija Posavec te Moto mrazovi koji su svojom vožnjom i posjetom razveselili sve prisutne i pritom učinili dobro djelo. Građani koji su preuzeli ukrase, a još nemaju podatke o djeci čija su imena na čestitkama, mogu ih dobiti u Gradu Čakovcu. Ove godine svi darovi prikupljat će se do 20. prosinca u Turističkoj zajednici grada Čakovca te uz pomoć Djeda Božićnjaka i njegovih pomagača, koji su ove godine iznimno aktivni na Adventu u Čakovcu, dostaviti djeci.

Tekst: Grad Čakovec

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content