Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Povodom blagdana svete Barbare uručene godišnje nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima i ekipama s područja Murskog Središća

Datum objave: 3. prosinca 2022.

Građani Murskog Središća su za svoje goste i uzvanike priredili svečani program kojim su obilježili  blagdan svete Barbare –zaštitnice rudara.

U Centru za kulturu Rudar u Murskom Središću 2. prosinca svečanost je počela odavanjem počasti preminulim rudarima, da bi uzvanicima potom bio prikazan film u kojem su sažeti podaci o najvažnijim projektima na području Grada Murskog Središća u ovoj godini. Bogat je bio i glazbeni dio programskog kolaža u kojem su nastupili Edvin Nedeljko s repertoarom iz riznice klasične glazbe te Dora Rebernik.

Svečanoj sjednici nazočili su župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, načelnici općina Sveti Martin na Muri Martin Srša, Male Subotice Valentino Škvorc, Podturna Perica Hajdarović, Vratišinca Mihael Grbavec, Goričana Emanuel Sinković, predstavnici općinskih udruga te društvenog, političkog i kulturnog života Grada Mursko Središće i Međimurja.

Gradonačelnik Dražen Srpak izrazio je želju za dogradnjom osnovne škole u Murskom Središću u svrhu jedno smjenske nastave i cjelodnevnog boravka te čestitao svim dobitnicima godišnjih nagrada Grada Mursko Središće

Župan Međimurske županije Matija Posavec naglasio je kako županija podupire svaki obrazovni projekt jer je ulaganje u obrazovanje jedan od strateških ciljeva županije „Projektna dokumentacija za dogradnju škole u Murskom Središću je spremna, i sada čekamo raspisivanje natječaja. Želja nam je da sve osnovne škole u Međimurskoj županiji prijeđu u jednu smjenu, kao i to da svaka naša općina ima svoju sportsku dvoranu. Međimurska županija izdvojila je više od 400 tisuća kuna te smo krenuli u obnovu i uređenje sportskog igrališta kod područne škole u Peklenici koje će uskoro biti u funkciji svih mještana,“ kazao je župan te istaknuo kako je najvažnija suradnja raznih dionika i razina vlasti u ostvarivanju zajedničkih interesa i projekata.

Izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednika Vlade RH, gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek pohvalio je sve realizirane projekte koji su se u protekloj godini provodili na području Grada te izrazio želju za daljnjim razvitkom.

U nastavku svečanosti zaslužnim građanima grada Murskog Središća dodijeljene su godišnje nagrade, tako je osobom godine proglašen Darko Oreški, za sportaše godine Mensur Rošić i Tena Marodi, za rekreativce godine nagrađeni su Ivan Zadravec, Alen Kontrec te Monika Jalšovec. Dok su godišnju nagradu za sportsku momčad dobili Škola nogometa „Rudar“ Mursko Središće – ekipa kadeti U17, a za rekreacijsku momčad Udruga sportske rekracije „Sport za sve“ Mursko Središće.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content