Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Gornji Mihaljevec

Datum objave: 28. studenoga 2022.

Povodom Dana Općine i blagdana svete Katarine, zaštitnice tamošnje župe održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Gornji Mihaljevec, u novim prostorijama Sportsko-rekreacijskog centra Mladost, nakon što su svečano otvoren u svibnju ove godine.

Na početku svečane sjednice nastupio je Pjevački zbor Sveti Juraj na Bregu koji je izveo Lijepu našu, a otvorio je Robert Veselko, predsjednik Općinskog vijeća, koji je govorio o radu općinskog vijeća u proteklih godinu dana te daljnjim projektima koje će Općina provoditi.

Načelnik Goran Lovrec, rekao je kako je ove godine otvoren prekrasni Sportski Park Mladosti, u vrijednosti od 14 milijuna kuna koji okuplja brojne mještane, udruge i školsku djecu, osvrnuo se i na projekt tupkovskog ispilona, obnove doma kulture, uređenja trga i bivše poljoprivredne zadruge kao  i izgradnju sportskog dom u Dragoslavcu, te naglasio kako je Osnovna škola Gornji Mihaljevec jedna od tri u Međimurju koja nema sportsku dvoranu.

Župan Matija Posavec, nadovezao se i istaknuo kako je projektna dokumentacija za izgradnju sportske dvorane spremna, te da se čeka raspisivanje natječaja iz NPOO-a kako bi se izgradnja dvorane mogla kandidirati. „ Veseli me vidjeti razvoj svake naše općine, svakog mjesta. Međimurska županija velik dio svojeg proračuna usmjeruje prema građanima – ulaganjem u zdravstvo i obrazovanje, svi naši učenici osnovnih škola imaju besplatne udžbenike i prijevoz, učenici srednjih škola besplatni prijevoz autobusom i vlakom, jednokratne financijske potpore za nabavku radnih materijala, stipendiramo učenike koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima… A trenutno radimo na modelu besplatne školske prehrane za sve osnovnoškolce,“ poručio je župan Posavec te naglasio kako zajedništvom i kontinuiranim radom možemo doprinijeti još većem razvoju međimurskih općina, te u konačnici cijelog Međimurja.

Gradonačelnik Murskog Središća, Dražen Srpak pohvalio je izgradnju sportskog parka kao i brojne mogućnosti sporta i rekreacije koje on pruža, te istaknuo podršku u kandidiranju izgradnje sportske dvorane na predstojećem natječaju.

Svojim nastupom Svečanu sjednicu upotpunila je dramska skupina Udruge Luna iz Gornjeg Mihaljevca, a nakon svečane sjednice slijedilo je otvorenje kafića u Sportskom-rekreacijskom centru.

Svečanosti sjednice Općinskog vijeća prisustvovali su predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Josip Varga, načelnik Općine Vratišinec Mihael Grbavec, načelnik Općine Sveti Martin na Muri Martin Srša, načelnik Općine Šenkovec Robert Meglić, načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović, načelnik Općine Selnica Ervin Vičević, načelnik Općine Mala Subotica Valentino Škvorc, ravnatelji vrtića, škola, predstavnici javnih i privatnih poduzeća te mnogi mještani.

Fotografije: Izak Vrtarić

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content