Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Stotinjak izlagača na tradicionalnom jesenskom sajmu – MESAP jesen

Datum objave: 19. studenoga 2022.

U Nedelišću je, u subotu, 19. studenoga 2022. godine, svečano otvorena tradicionalna sajamska priredba „Mesap jesen 2022.“ koja 14. puta zaredom predstavlja poduzetnike, obrtnike, udruge i obiteljska poljoprivredna gospodarstva koji prezentiraju robe i usluge s područja poljoprivrede, ekologije i zdrave prehrane, obnovljivih izvora energije i pčelarstva.  Ovogodišnji sajam, nakon dvije godine neodržavanja okupio je više od 90 izlagača, a posjetitelji u dva dana imaju priliku uživati u bogatoj i raznovrsnoj ponudi koji se predstavljaju u sajamskoj dvorani MESAP-a u Nedelišću.

Direktor Mesap-a Vitomir Kirić, istaknuo je prilikom otvorenja kako je ovo jedan od sajmova koji ima posebne tematske cjeline, te se tako ovaj vikend u Nedelišću mogu razgledati Sajam ekologije i zdrave prehrane, Pčelarski sajam, a poseban naglasak je stavljen i na obnovljive izvore energije te poljoprivredu. Također, u suradnji sa stručnjacima organizirana su i dva okrugla stola o izazovima u poljoprivredi.

Načelnik Općine Nikola Novak izrazio je zadovoljstvo što se nakon dvije godine neodržavanja - Sajam ponovo vratio u Nedelišće. „Lijepo je vidjeti punu sajamsku dvoranu, a ovako veliki broj izlagača potvrda da je sajamsko predstavljanje itekako atraktivno i potrebno.“

Otvarajući Sajam, župan Matija Posavec naglasio je važnost održavanja sajmova jer je to prilika na kojima proizvođači mogu prezentirati svoje proizvode. „Veseli me što na jednom mjestu možemo vidjeti ovoliki broj izlagača, što je samo dokaz koliko vrijednih i marljivih ljudi imamo. Trebate biti ponosni na sebe jer stvarate dodanu vrijednost, upravo zbog vas i vaše marljivosti Međimurje u protekloj godini bilježi gotovo dvostruko veći izvoz od uvoza, a zaštita domaćih kvalitetnih proizvoda nalazi svoj put prema zahtjevnom tržištu. Upućujem zahvale svim OPG-ovima što stvaraju i čuvaju autohtone međimurske proizvode te svojom kvalitetom dobivaju brojne nagrade domaćeg i međunarodnog stručnog ocjenjivačkog suda ,“ rekao je župan Posavec.

U glazbenom dijelu otvorenja nastupio je Pjevački zbor Josip Vrhovski iz Nedelišća, a među uzvanicima bili su predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza Dražen Kocet, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, načelnici susjednih općina i mnogi drugi gosti.

Tijekom otvorenja sajma podijeljene su diplome za kvalitetu meda sa 16. međimurskog ocjenjivanja meda. Na ovogodišnje ocjenjivanje pristiglo je rekordnih 66 uzoraka meda, od kojih je njih 20 nagrađeno zlatnim odličjem za vrhunsku kvalitetu. Kao i prethodnih godina ocjenjivanje i analiza uzoraka obavljeni su na Agronomskom fakultetu u Zagrebu.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content