Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Župan Matija Posavec položio vijence u Gradu Heroju

Datum objave: 18. studenoga 2022.

Župan Međimurske županije Matija Posavec danas je u Vukovaru, u dostojanstvenoj tišini u ime svih stanovnika Međimurja, odao počast žrtvama Grada Heroja i svim poginulim braniteljima u Domovinskom ratu kod vječnog plamena na Memorijalnom groblju. Obišao je i druge spomenike - svjedoke tragedije: vijenac je s međimurskim braniteljima, obiteljima poginulih i nestalih hrvatskih branitelja položio na Trpinjskoj cesti kod spomen-ploče posvećene poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i policijskim službenicima s područja Međimurske i Varaždinske županije. Počast je župan odao i u Borovom naselju s izaslanstvom Varaždinske županije predvođenim zamjenicom župana Silvijom Zagorec, predsjednikom Skupštine Josipom Križanićem, predsjednicom gradskog vijeća Grada Varaždina Zdravkom Grđan te predstavnicima PU Varaždinske. Mjesta su to na kojima su ostale okamenjene ratne rane, mjesta koja novim naraštajima svjedoče kolika je bila cijena sna o slobodi.

„Vukovar se ne smije zaboraviti. Na ovaj dan želimo biti u njemu. Želimo biti u gradu koji je simbol herojstva, simbol otpora i simbol pobjede. U Vukovaru su ispisane najslavnije stranice novije hrvatske povijesti i zato običaj odavanja počasti moramo prenijeti i na generacije koje će ostati nakon nas. Samo na taj način moći ćemo poštovati prolivenu krv, ljudske živote, muku, ali hrabrost i ponos hrvatskih branitelja, njihovih obitelji i cijelog naroda“, ističe župan Posavec.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content